Hoppa till innehåll

Mumsiga Kärleksmums

Här kommer jag med ett perfekt förslag till helgens fika! Kanske till valborgs- eller första majfikan? Kärleksmums är ett av mina favoritrecept, men det var bra länge sedan jag bakade detta... Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Här kommer jag med ett perfekt förslag till helgens fika! Kanske till valborgs- eller första majfikan? Kärleksmums är ett av mina favoritrecept, men det var bra länge sedan jag bakade detta. Jag insåg att jag enbart hade receptet för en 24-cm springform här på hemsidan/bloggen, så jag gjorde receptet i en liten form (12-cm). Receptet blev lite annorlunda mot det tidigare (inte bara att ingredienserna delades med fyra), men lika gott för det! Recept är inte skriva in sten, utan brukar tåla rätt mycket förändring åt olika håll. Originalreceptet är något sötare än detta och ni hittar det HÄR
 
Hoppas ni alla får en underbar fredagskväll!
 
 
 
 
Mumsiga Kärleksmums - Baka Sockerfritt
 
 
 

Kärleksmums – 3 portioner 

Chokladsmet:
30 gram smör
1 ägg
⅔ dl mandelmjöl
2 msk grädde
1 ½ msk kokosmjöl
ca 1 ½ msk sötströ 
⅔ msk kakao
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Chokladkräm:
40 gram mascarpone 
30 gram smör
1 msk riven kokos
1 msk sötströ
⅔ msk kaffe
⅔ msk kakao
1 krm vaniljpulver 

Riven kokos att mjöla formen med och strö över kakan

Chokladkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, och vispa ägg pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser till smeten och tillsätt det smälta smöret. Blanda därefter ner ägg. ”Mjöla” en 12-centimeters springform med riven kokos och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 16-18 minuter.

Chokladkräm
Smält smöret (ev. värm tills smöret är väldigt mjukt) och blanda ordentligt med mascarpone tills det inte finns några klumpar. Rör ner kaffe, kokos, sötströ och kakao i smörkrämen. Bred över chokladkrämen på den avsvalnade kakan och toppa med riven kokos

Servera gärna kakan med vispad grädde.

 
 
 
Mumsiga Kärleksmums - Baka Sockerfritt
 
Mumsiga Kärleksmums - Baka Sockerfritt