Mumsiga Kärleksmums
Här kommer jag med ett perfekt förslag till helgens fika! Kanske till valborgs- eller första majfikan? Kärleksmums är ett av mina favoritrecept, men det var bra länge sedan jag bakade detta... Läs mer
Kärleksmums – 3 portioner
Chokladsmet:
30 gram smör
1 ägg
⅔ dl mandelmjöl
2 msk grädde
1 ½ msk kokosmjöl
ca 1 ½ msk sötströ
⅔ msk kakao
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Chokladkräm:
40 gram mascarpone
30 gram smör
1 msk riven kokos
1 msk sötströ
⅔ msk kaffe
⅔ msk kakao
1 krm vaniljpulver
Riven kokos att mjöla formen med och strö över kakan
Chokladkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, och vispa ägg pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser till smeten och tillsätt det smälta smöret. Blanda därefter ner ägg. ”Mjöla” en 12-centimeters springform med riven kokos och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 16-18 minuter.
Chokladkräm
Smält smöret (ev. värm tills smöret är väldigt mjukt) och blanda ordentligt med mascarpone tills det inte finns några klumpar. Rör ner kaffe, kokos, sötströ och kakao i smörkrämen. Bred över chokladkrämen på den avsvalnade kakan och toppa med riven kokos!
Servera gärna kakan med vispad grädde.