Mumsiga kokostoppar till första advent
Jag åt en bit köpt kokostopp under förra veckan, och jag fick så mycket mersmak att jag återigen gjorde kokostoppar samma kväll när jag kom hem. Ett himla gott och lättgjort bakverk, som är.. Läs mer

Jag åt en bit köpt kokostopp under förra veckan, och jag fick så mycket mersmak att jag återigen gjorde kokostoppar samma kväll när jag kom hem. Ett himla gott och lättgjort bakverk, som är naturligt glutenfritt. Jag använder som vanligt sötströ som sötning (läs gärna mer om de vanliga ingredienserna jag använder i min produktflik), och jag smaksatte häften av kokossmeten/kokostopparna med saffran. Perfekt att bjuda på söndag under en eventuell adventsfika!

Kokostoppar – 10 st
25 gram smör
1 ägg
1 ½ dl riven kokos
1 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
ev. saffran
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ihop ägg och sötströ. Blanda i resterande ingredienser (tillsätt saffran om önskas i hela, eller en del av smeten) och låt stå i några minuter. Forma toppar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.
