Hoppa till innehåll

Mumsiga syltgrottor

Här är en variant på en gammal och god klassiker, men utan vanligt socker och mjöl givetvis! Hallongrottor/syltgrottor väcker gamla barndomsminnen hos mig. Det var faktiskt en av de första.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Här är en variant på en gammal och god klassiker, men utan vanligt socker och mjöl givetvis! Hallongrottor/syltgrottor väcker gamla barndomsminnen hos mig. Det var faktiskt en av de första kakorna jag lärde mig att baka när jag var liten (men då något mer onyttig). Jag fick ett recept på hemkunskapen under lågstadiet, och sedan dess har jag varit fast. Jag har även recept på både blåbärsgrottor och rabarbergrottor, kika gärna in!

Igår åkte jag för första gången iväg och var från Vincent. Inte speciellt läskigt, för jag vet ju att han var i goda händer (Artur). Jag var visserligen bara borta tre timmar, men det var välbehövligt och skönt att bara åka iväg själv. Så vad gjorde jag då? Jag lämnade en cateringleverans, träffade en vän över en fika och passade på at handla dadlar som råkar vara slut i Nacka lite då och då.
 

 
Mumsiga syltgrottor - Baka Sockerfritt
  


Syltgrottor
 – 8 stycken

30 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver 

Hallonfyllning
30 gram hallon

1 tsk sötströ

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser förutom den till hallonfyllningen). Tillsätt smöret och blanda till en deg. Rulla åtta bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck en grop i varje boll. Mosa hallon och tillsätt lite sötning. Fördela hallonfyllningen i alla gropar. Grädda mitt i ugnen i 17 minuter. Låt svalna.

Mumsiga syltgrottor - Baka Sockerfritt

Mumsiga syltgrottor - Baka Sockerfritt
 
Mumsiga syltgrottor - Baka Sockerfritt