Mumsiga Toscaäpplen
Något som är en rätt klassisk och god dessert är ugnsbakade äpplen. Har ni testat? Denna variant har jag gjort av äppelhalvor som är toppade med ett täcke av tosca, det vill säga en.. Läs mer

Något som är en rätt klassisk och god dessert är ugnsbakade äpplen. Har ni testat? Denna variant har jag gjort av äppelhalvor som är toppade med ett täcke av tosca, det vill säga en karamellsmakande massa med mandelspån. Ljuvligt! Dessutom tycker jag att dessa toscaäpplena passar även som mellanmål.
Äppelhalvorna serveras gärna med grädde eller en hälsosam glass!

Toscaäpplen – 2 till 4 portioner
2 äpplen
½ dl vispgrädde
¾-1 dl mandelspån
2 msk riven kokos
1 ½ msk mandelmjöl
1 ½ msk fibersirap gold
Sätt ugnen på 175 grader. Skär äpplena i mitten och kärna ur (låt botten vara kvar). Grädda mitt i ugn i ca 15 minuter. Koka upp grädde och fibersirap. Rör ner resterande ingredienser. Konsistensen ska vara tjock. Fördela toscan på äppelhavorna. Grädda ytterligare 15 minuter (se till att det inte bränns). Servera ljumna tillsammans med grädde eller hälsosam glass.
Obs. Jag kan tänka mig att honung också går bra istället för fibersirap gold, men då blir förstås smaken annorlunda (och det hela innehåller mer fruktsocker).

