Hoppa till innehåll
Open navigation

NaturalCycles

Jag har under många månader gått och tänkt på att preventivmedlet NaturalCycles vore min perfekta samarbetspartner. De är allt jag står för. Fokus på hälsa utan massor utav onödig.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har under många månader gått och tänkt på att preventivmedlet NaturalCycles vore min perfekta samarbetspartner. De är allt jag står för. Fokus på hälsa utan massor utav onödig påverkan och tillskott med hormoner. Och nu har jag gjort slag i saken – vi har ett samarbete! Jag har just fått hem termometern, laddat ner NaturalCycles-appen och precis börjat använda den.
 
Tillvägagångsättet är den att du på morgonen mäter sin temperatur med termometern för att därefter skriva in detta i appen. Efterhand lär NaturalCycles känna kroppen, kan räkna ut var i cykeln du befinner dig och visar gröna respektive röda dagarna. Om du är på en grön dag är det 99,9% säkert att inte bli gravid. Ni förstår att det är fantastiskt säkert och till och med mer säkert än många andra preventivmedel. Och ett stort plus är förstås att du slipper hormonerna du skulle fått i dig om du istället använt exempelvis p-piller!
 
 
 
NaturalCycles - Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag har hört mycket postivt om NaturalCycles och det är såklart en stor bidragande faktor till att jag själv valt att använda detta och att dessutom inleda ett samarbete med företaget.
 
En rolig (eller kanske snarare tragisk) ankedot är att när jag i våras var på efterkontroll hos en ny barnmorska (sex veckor efter att ha fött Vincent), så frågade hon om jag ännu hade börjat tänka på preventivmedel. När jag svarade att jag skulle börja med NaturalCycles/p-dator så såg hon helt oförstående ut och undrade vad det var. Hon fortsatte med att se skeptiskt ut och gav intrycket av att det var ett riktigt osökert alternativ och frågade “Men det kanske inte heller gör något om ni får ett till barn”? Jag var såå nära på  att säga något tillbaka, men att ta diskussionen om preventivmedel med en barnmorska var inget jag hade lust med just då. Nu bara hoppas jag på att trenden bort från p-piller växer sig ännu mer stark och att p-piller inte är det givna valet. Inte när det finns lika eller till och med mer säkra och hormonfria alternativ – som alla (inte minst barnmorskor) borde känna till.
 
 
 
NaturalCycles - Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag är i en lite speciell sits eftersom jag fortfarande helammar. För många hämmas ägglossningen och att helamma är i sig ett  94%-igt skydd (läs mer om NaturalCycles och amning HÄR). Det går ändå bra att börja använda NaturalCycles genom att i appen ställa in att man nyligen använt hormonella prevetivmedel (då en graviditet har en liknande effekt). Appen kommer dock att visa röda dagar tills första ägglossningen kommer igång igen, men när den väl sker syns det på appen! Så här skriver de på sin hemsida:
 
“Du kan antingen välja att börja mäta när din mens kommit tillbaka eller, om du börjar redan före detta, så kommer du kunna se din första ägglossning före menstruation och antalet gröna dagar ökar därefter.”
 
 
Något som är bra är att man förstås kan göra det motsatta, istället för prevent kan man använda NaturalCycles i sin plan att bli gravid. Den vet ju när man har ägglossning och chanserna för att en liten bebis skapas ökar! 
 
NaturalCycles - Baka Sockerfritt
NaturalCycles - Baka Sockerfritt
 
Här ser ni mig med en liten Vincent i ergobabyn. När jag någon gång i framtiden vill ha ett till barn kan jag med största ärlighet säga att valet att använda NaturalCycles för mig är givet.
 
 
 
Inlägget presenteras tillsammans med NaturalCycles