Hoppa till innehåll

New York Raw Food och Brooklyn Bridge

Igår var en riktig toppendag med sval temperatur (max 26 grader), god mat och långa promenader. Dagen började vi med att gå till Central Park och sätta oss på  Le Pain Quotidien, på.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Igår var en riktig toppendag med sval temperatur (max 26 grader), god mat och långa promenader. Dagen började vi med att gå till Central Park och sätta oss på  Le Pain Quotidien, på deras utomhusservering. Det var underbart att sitta utomhus och äta frukost! Visst ser min fruktsallad fräsch ut?
 
New York Raw Food och Brooklyn Bridge - Baka Sockerfritt
 
Efter frukosten åkta vi till Brooklyn (med tunnelbanan) för att kunna gå på Brooklyn Bridge tillbaka över till Manhattan. Det var väldigt vackert (och högt, tyckte Artur), och en perfekt grej att göra som dessutom är gratis!
 
New York Raw Food och Brooklyn Bridge - Baka Sockerfritt
 
Efter Brooklyn Bridge satte vi oss och fikade på “Pret a Manger”, för att sedan se “Lucy” på bio. Lucy är en biofilm jag varmt kan rekommendera. Dock har jag inte sett någon reklam för den i Sverige, men jag hoppas att den kommer dit. Efter mer fika, shopping (jag hittade en klänning på Top Shop, plus barer och PB2 på en hälsokostbutik) och promenixande satte vi oss en kortis i en park. Där spelade en man på en flygel! Det kändes speciellt att höra någon spela piano i en park.
 
New York Raw Food och Brooklyn Bridge - Baka Sockerfritt
 
 
Det blev därefter en tidig middag. Jag hade valt ut ytterligare ett raw food-ställe som jag ville gå på, nämligen Quintessence (263 E 10th Street). Här var det bra priser och många valmöjligheter. Restaurangen var väldigt liten, men då vi var tidiga, var det nästan bara vi där. Jag valde en förrätt och efterrrätt, och Artur en varmrätt. Till förrätt tog jag en minipizza, som var underbart god och smakrik! Botten var toppad med en nötbaserad sås, avokado, tomat, pestosås och karamelliserad lök. Jag är så glad över detta val! Min efterätt var Pecan pie serverad med en glass/tjock sås, som var god men väldigt mastig, och jag klarade inte av att äta hela (det blev liksom för mycket). Gällande just efterätten var Rockin’ Raw bättre. Arturs varmrätt var en All American Hamburger med majschips och sallad på sidan. Något stark, men god (även om min lilla pizza var snäppet vassare). På kvällen satte vi oss på ett Théställe som heter Argo Tea. Jag önskar de hade haft chaite, och att man själv hade kunnat få låta teet dra. Jag har jättesvårt för te som fått dragit länge, då det ger en besk smak (jag hatar beska smaker, förutom i mörk choklad). Där satt jag och jobbade med mitt företag. För mig är det viktigt att kunna blogga med mera, även fast jag är på resa.
 
New York Raw Food och Brooklyn Bridge - Baka Sockerfritt
 
New York Raw Food och Brooklyn Bridge - Baka Sockerfritt
 
New York Raw Food och Brooklyn Bridge - Baka Sockerfritt