Hoppa till innehåll

No bake blueberry cheesecake

Får jag fresta er med en “no bake” och vegansk variant av cheesecake? Den innehåller visserligen ingen ost, men jag tycker ändå att den påminner om en cheesecake. En fräsch sådan... Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Får jag fresta er med en “no bake” och vegansk variant av cheesecake? Den innehåller visserligen ingen ost, men jag tycker ändå att den påminner om en cheesecake. En fräsch sådan. Min variant har en botten med sötmandlar som bas, och en härligt krämig fyllning som smakar blåbär. Förutom blåbär (själv använder jag frysta) innehåller fyllningen blötlagda cashewnötter och kokosmjölk (jag använder det vita, fasta som bildas när en burk fått stå orörd ett tag. Det går bra att nvända kokosgrädde också). Sötad är den med färska dadlar. Detta blir ett härligt, lyxigt och riktigt fräscht bakverk!
 
 
 
 
No bake blueberry cheesecake - Baka Sockerfritt
 
 
 

No bake blueberry cheesecake 

Botten:
40 gram sötmandlar
30 gram färska dadlar, urkärnade
2 msk riven kokos
½ msk kokosolja
1 krm kanel

Fyllning:
80 gram naturella cashewnötter (som ska blötläggas)
70 gram blåbär, frysta
50-60 gram färska dadlar, urkärnade
4 msk av det vita fasta av kokosmjölk (alt. kokosgrädde)
1 krm vaniljpulver


Börja med att blötlägga cashewnötterna i ca fyra timmar (eller över natten).

Botten
Mixa samman alla ingredienser. Kläm fast en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform. Tryck ut degen i formens botten. 

Fyllning
Häll av vattnet från cashewnötterna. Mixa ingredienserna under några minuter till en slät och krämig konsistens. Fördela fyllningen ovanpå botten. Låt stå i kylskåp ett tag innan servering.

 

 

No bake blueberry cheesecake - Baka Sockerfritt

No bake blueberry cheesecake - Baka Sockerfritt