Hoppa till innehåll

No bake brownie

Brownie behöver förstås inte vara någon ohälsosam skapelse fylld med socker och vitt mjöl. Det är detta ett bevis på! Här nedan ser ni en brownie som inte behöver gräddas. Den är gjord av.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Brownie behöver förstås inte vara någon ohälsosam skapelse fylld med socker och vitt mjöl. Det är detta ett bevis på! Här nedan ser ni en brownie som inte behöver gräddas. Den är gjord av nötter, färska dadlar, kakao och avokado. Brownien har en kraftig chokladsmak och får en härlig och kompakt konsistens – precis som brownie ska vara! Jag har gjort kakan i en rund form, men det går givetvis att fördela smeten i en mindre fyrkantig form (exempelvis en matlåda).

 
  
No bake brownie - Baka Sockerfritt
 
 

No bake brownie

100 gram nötter/mandlar (ex. pecannötter eller valnötter)
60 gram färska dadlar
½  mogen avokado
2 ½ msk riven kokos
1½ msk kakao 
1 krm vaniljpulver
ev. honung

Mosa avokadon och de färska dadlarna. Finhacka eller mixa nötterna med en mixer och blanda ner detta tillsammans med resterande ingredienserna. Söta med honung (eller annan sötning) efter smak. Rör noga ihop allting. Lägg en bit bakplåtspapper i botten av en 12 centimeter stor springform och fördela chokladdegen ovanpå. Låt stå i kyl innan servering. 

 
 
No bake brownie - Baka Sockerfritt
 
No bake brownie - Baka Sockerfritt
 
No bake brownie - Baka Sockerfritt