Hoppa till innehåll
Open navigation

No bake brownie

Tänk att det är första juni idag! Synd bara att det regnar och är trist väder här i Stockholm. Nu när det är juni och allt, ser jag gärna lite varmare väder. Visst, vi har haft ett par.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Tänk att det är första juni idag! Synd bara att det regnar och är trist väder här i Stockholm. Nu när det är juni och allt, ser jag gärna lite varmare väder. Visst, vi har haft ett par dagar då det har varit riktigt varmt, men lite bättre kan det allt bli! I förmiddags såg jag en hel del hurtiga människor innan Stockholm Maraton började. Jag är mäkta imponerad över dessa personer, och kan för mitt liv inte begripa hur de orkar! Själv blir jag mest bara uttråkad av att springa för länge… Sedan har jag inte heller testat att springa så mycket längre än en halvmil heller och tvivlar på att jag skulle orka mer (både psykiskt och fysiskt) 😉 Kom förresten ihåg vädret under förra årets Stockholm Maraton, 3 grader och regn!
 
Idag har jag kört ett riktigt hårt skivstångspass. Jag blev helt slut och förväntar mig en riktigt härlig träningsvärk imorgon! Sedan åkte jag hem och fikade hos mina föräldrar och med min systers familj. Lilla Anton har sagt mitt namn (som jag har hört) för första gången! Åh, så underbart!
 
Idag kommer här ett till raw recept! Jag var som vanligt sugen på choklad, och experimenterade därför fram en raw brownie. Jag hade chiafrön i, vilket dock gjorde brownien lite “knaprig”. Detta kan alltså uteslutas om så önskas. Brownien är sötad med färska dadlar och banan (samt agavesirap), och bananen gör att konsistensen passar bra att förvaras kall och inte serveras allt för varm (den bli kladdig då).
 
 
No bake brownie - Baka Sockerfritt
 

No bake brownie

60 gram banan
20 gram valnötter
10 gram pecannötter
45 gram färska dadlar
2 msk mandelmjöl (jag mixar av sötmandlar)
1 msk raw kakao
1 ½ krm vaniljpulver
1 msk agave sirap
ev. 1 msk chiafrön

Finhacka val- och pecannötter och blanda med övriga torra ingredienser. Mosa banan och färska dadlar och blanda med de torra ingredienserna. Tillsätt eventuellt agavesirap (eller honung). Klä en liten form eller matlåda med aluminiumfolie och fördela smeten  i denna. Låt brownien stå i frysen och ta fram vid servering.

No bake brownie - Baka Sockerfritt