Hoppa till innehåll

No bake Choco dream cake

        Söndagstips: denna bastanta (på ett bra sätt givetvis) veganska no bake chokladkaka. Som namnet pekar på  (No bake Choco dream cake) är den drömigt god... Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
No bake Choco dream cake - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Söndagstips: denna bastanta (på ett bra sätt givetvis) veganska no bake chokladkaka. Som namnet pekar på  (No bake Choco dream cake) är den drömigt god. Chokladkakan är lite som en no bake brownie, rätt kompakt och med mycket chokladsmak. Den är ruskigt lätt att göra och består av cashewnötter, dadlar och kakao. Cashewnötter går att byta ut mot annan nöt (eller liknande). Lättgjord är också kakans chokladöverdrag som görs genom att blanda fibersirap, kakao och kokosolja. Fibersirap går bra att byta ut mot liknande veganskt alternativ, eller honung.
 
Jag dekorerade kakan med att toppa den med hackad choklad (mörk, utan tillsatt socker), pumpafrön och bipollen. Detta gör jag medan toppingen fortfarande är mjuk. När kakan fått stelna skärs den upp i skivor.
 
 

No bake Choco dream cake - Baka Sockerfritt
 
 
 

No bake Choco dream cake – 8 skivor

Chokladkaka:
150 gram cashewnötter, naturella
150 gram färska dadlar, urkärnade
3 msk kakao
ev. ca 2 msk vatten

Chokladöverdrag:
3 msk kokosolja
2 msk fibersirap gold eller annat vegansk alternativ/honung
2 msk kakao

Chokladkaka
Mixa samman alla ingredienser med en mixer. Vatten kan tillsättas om degen blir allt för svårmixad. Klä en liten passande form (ex. avlång matlåda eller liten brödform) med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och fördela i degen.

Chokladöverdrag
Smält kokosoljan och blanda ihop alla ingredienser. Fördela ovanför chokladbasen. Toppa med valfri topping, så som hackad choklad, nötter och frön. Låt stelna i kylskåp. Skär i skivor.

 

 

No bake Choco dream cake - Baka Sockerfritt
 
No bake Choco dream cake - Baka Sockerfritt