Hoppa till innehåll

No bake Choco dream

      Dagens chokladtips till er från mig är denna veganska no bake chokladkaka (eller No bake Choco dream cake som jag också kallat den för – för så god är den). Den är.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
No bake Choco dream - Baka Sockerfritt
 
 
 
Dagens chokladtips till er från mig är denna veganska no bake chokladkaka (eller No bake Choco dream cake som jag också kallat den för – för så god är den). Den är i stil med en brownie, det vill säga rätt kompakt och med mycket chokladsmak.
 
Förutom god är den också enkel och botten består av cashewnötter (kan bytas ut mot annan nöt), dadlar och kakao. Chokladöverdraget görs genom att blanda fibersirap (går bra att byta mot liknande veganskt alternativ, eller honung), kakao och kokosolja. Sedan så har jag också på chokladöverdraget (när det fortfarande är mjukt) toppat cmed hackad choklad (mörk, utan tillsatt socker), pumpafrön och bipollen.
 
 

No bake Choco dream - Baka Sockerfritt
 
 
 

No bake Choco dream cake – 8 skivor

Chokladkaka:
150 gram cashewnötter, naturella
150 gram färska dadlar, urkärnade
3 msk kakao
ev. ca 2 msk vatten

Chokladöverdrag:
3 msk kokosolja
2 msk fibersirap gold eller annat vegansk alternativ/honung
2 msk kakao

Chokladkaka
Mixa samman alla ingredienser med en mixer. Vatten kan tillsättas om degen blir allt för svårmixad. Klä en liten passande form (ex. avlång matlåda eller liten brödform) med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och fördela i degen.

Chokladöverdrag
Smält kokosoljan och blanda ihop alla ingredienser. Fördela ovanför chokladbasen. Toppa med valfri topping, så som hackad choklad, nötter och frön. Låt stelna i kylskåp. Skär i skivor.

 

No bake Choco dream - Baka Sockerfritt
 
No bake Choco dream - Baka Sockerfritt
 No bake Choco dream cake