No bake Chocolate cashew pie
Ljuvligt god vegansk paj som inte behöver gräddas! .. Läs mer

25 minuter
Kategorier: Äggfritt, Baka med frukt, Choklad, Mejerifritt, No Bake
Servings: 4 portioner
Ingredienser
Botten:
- 40 gram färska dadlar
- urkärnade
- 1 dl cashewnötter
- rostade och saltade
- ½ dl riven kokos
- 1 msk kakao
- ev. någon tsk vatten
Fyllning:
- 30 gram färska dadlar
- urkärnade
- 1 dl hasselnötter
- rostade utan skal
- ½ dl riven kokos
- ca 1/3 dl vatten
- 1 msk kokosolja
- 1 krm vaniljpulver
- ev. valfri sötning
- en bit banan cirka sex bananslantar
Chokladtopping:
- ca 2 msk fibersirap gold/honung/annan liknande flytande sötning efter smak
- 1 ½ msk kokosolja
- 1 msk kakao
Instruktioner
- Botten
- Mixa samman alla ingredienser noga med en mixer.
- Spänn fast en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform. Tryck ut degen i boten av denna
- Fyllning
- Skär en bit banan i skivor och lägg ovanpå
- Chokladtopping
- Vispa samman ingredienserna med en elvisp. Fördela ovanpå fyllningen. Toppa eventuellt med valfria nötter/choklad eller dylikt
- Låt stå till sig i kylskåp under någon timme (minst). Förvara i kylskåp.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!