Hoppa till innehåll

No bake Chocolate cashew pie

Till alla er där ute som vill äta mer veganskt kan jag rekomendera denna smarriga “No bake chocolate cashew pie”! Den är rätt smidig att göra då den inte behöver gräddas. Pajen.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Till alla er där ute som vill äta mer veganskt kan jag rekomendera denna smarriga “No bake chocolate cashew pie”! Den är rätt smidig att göra då den inte behöver gräddas.

Pajen består av tre olika lager – plus att jag valde att ha skivor av banan som “extrafyllning” i pajen. Botten innehåller bland annat cashewnötter (jag använde rostade och salta) och fyllningen rostade hasselnötter. Jag har tillsatt ca 1/3 dl vatten i fyllningen för att få den lite lösare i konsistensen, men det är ingen exakt mängd utan man kör efter smak och önskad konsistens! På fyllningen fördelade jag skivor av banan, vilket jag i sin tur toppar med ett lager krämigt chokladkräm (använd den flytande sötning som passar dig). Så god kombo!

  

No bake Chocolate cashew pie - Baka Sockerfritt

 

 

No bake Chocolate cashew pie

Botten:
40 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl cashewnötter, rostade och saltade
½ dl riven kokos
1 msk kakao
ev. någon tsk vatten

Fyllning:
30 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl hasselnötter, rostade utan skal
½ dl riven kokos
ca 1/3 dl vatten
1 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
ev. valfri sötning

en bit banan (cirka sex bananslantar)

Chokladtopping:
ca 2 msk fibersirap gold/honung/annan liknande flytande sötning (efter smak)
1 ½ msk kokosolja
1 msk kakao


Botten

Mixa samman alla ingredienser noga med en mixer. Spänn fast en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform. Tryck ut degen i boten av denna.

Fyllning
Mixa samman allt förutom banan till en slät konsistens. Söta eventuellt efter smak med valfri extra sötning. Fördela ovanpå chokladbottnen. Skär en bit banan i skivor och lägg ovanpå.

Chokladtopping
Vispa samman ingredienserna med en elvisp. Fördela ovanpå fyllningen. Toppa eventuellt med valfria nötter/choklad eller dylikt. Låt stå till sig i kylskåp under någon timme (minst). Förvara i kylskåp.

 

 

No bake Chocolate cashew pie - Baka Sockerfritt

No bake Chocolate cashew pie - Baka Sockerfritt