Hoppa till innehåll

No bake choklad- och jordnötssmörskakor

        Ibland är det skönt att slippa använd ugn när man bakar och bara svänga ihop något och så är det i princip klart! Lite extra tacksamt om man bakar med barn kan jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
No bake choklad- och jordnötssmörskakor - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Ibland är det skönt att slippa använd ugn när man bakar och bara svänga ihop något och så är det i princip klart! Lite extra tacksamt om man bakar med barn kan jag tycka (här vill i alla fall jag gärna minimera användandet av saker som man kan skada sig på). Just detta är en no bake-småkaka med choklad och jordnöt som bassmaker. Dom innehåller även havregryn och riven kokos vilket gör att det blir lite konsistens i det hela. Jag skulle säga att no bake-kakorna är lite som chokladgodis – fast i “kakformat”!
 
Glöm inte att dom ska förvaras i kyl, annars får dom en väldigt mjuk konsistens.
 
 

No bake choklad- och jordnötssmörskakor - Baka Sockerfritt

 

No bake choklad- och jordnötssmörskakor – 6 till 8 stycken

3/4 dl jordnötssmör (alt. mandelsmör)
3/4 dl havregryn
½ dl riven kokos
2 msk sockerersättning
1 ½ – 2 msk kakao
1 ½ msk kokosolja

Värm nöt/mandelsmör tillsammans med kokosolja och blanda. Tillsätt övriga ingredienser. Forma kakor utav chokladmassan på en plåt med bakplåtspapper. Låt stelna i kyla och förvara i kylskåp.

 

 

No bake choklad- och jordnötssmörskakor - Baka Sockerfritt