Hoppa till innehåll
Open navigation

No bake chokladfudgedessert

        En dessert som är som chokladfudge. Lite kletig, härligt kompakt och så riktigt chokladig. Just det kan ni se här! Och den är hur god som helst! Chokladfudgdesserten.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
No bake chokladfudgedessert - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
En dessert som är som chokladfudge. Lite kletig, härligt kompakt och så riktigt chokladig. Just det kan ni se här! Och den är hur god som helst! Chokladfudgdesserten är vegansk och görs utan ugn (no bake). Som sötning används dadlar, vilket i kombination med bland annat mandelsmör gör den härligt krämig i sin konsistens.

Bottenlagret är ett mer kompakt chokladlager med bland annat nötter, och fyllningen är en krämig fudgeliknande chokladmassa. Ljuvligt! Desserten förvaras i frysen och tas fram en stund innan servering (runt en halvtimme). På så viss hinner den bli krämig igen! 

 

No bake chokladfudgedessert - Baka Sockerfritt

 
   

No bake chokladfudgedessert – ca 5 bitar/skivor

Chokladbotten:
80 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl cashewnötter, naturella
½ dl valnötter
1 msk kakao
ev. ½-1 msk vatten

Chokladfyllning:
2/3 banan (ca 70 gram)
1 dl mandelsmör
1 ½ msk kokosolja
1 msk fibersirap gold (eller honung/liknande)
1 msk kakao

Chokladbotten
Mixa samman alla ingredienser. Tillsätt vatten om konsistensen är alltför svårmixad. Klä en liten passande form (ex. liten brödform eller matlåda) med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och fördela i degen.

Chokladfyllning
Mixa samman till en slät konsistens. Fördela ovanpå chokladbottnen. Frys in övertäckt med folie i minst ett par timmar. Skär i skivor/bitar. Förvara i frys och ta fram ca en halvtimm innan servering. Pudra gärna över med extra kakao!

På bilderna har jag dekorerat genom att pudra över med kakao och hyvlad choklad.

 

 

No bake chokladfudgedessert - Baka Sockerfritt
 
No bake chokladfudgedessert - Baka Sockerfritt