Hoppa till innehåll

No bake chokladpaj

        Jag måste visa er denna fina no bake-paj (igen) för jag tycker den är så fräsch och härlig! En bra och god sak att baka inför den nya veckan. Receptet är på en.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
No bake chokladpaj - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag måste visa er denna fina no bake-paj (igen) för jag tycker den är så fräsch och härlig! En bra och god sak att baka inför den nya veckan. Receptet är på en chokladpaj som inte behöver gräddas och är fylld med chokladmousse. Passar både som mellanmål och till dessert!
 
Pajskalet har en bas av mandelmjöl och nötter (går att byta mot sötmandlar). Färska dadlar (juicy dadlar) använder jag både för sötmans skull och för att få degen sammanhängande och lättarbetad. Avokado gör bakverk krämiga (plus att det innehåller bra fetter) och det är just vad moussefyllningen innehåller. Avokado är dessutom bra att använda i kombination med en stark smak, som ju kakao är, om man inte vill att avokadosmaken ska slå igenom.
 
På bilderna har jag toppat med bär och frukt!
 
 
 

No bake chokladpaj - Baka Sockerfritt
 
 
 

Chokladmoussepaj, no bake – 2 portioner

Botten:
30 gram rostade hasselnötter utan skal (går att byta ut mot mandlar)
30 gram färska dadlar, urkärnade
1 ½ msk mandelmjöl (går bra att byta ut mot hela mandlar)
½ msk kokosolja
ev. 1 tsk kakao

Chokladfyllning:
1 avokado
30 gram färska dadlar, urkärnade
1 msk kakao
ev. 1 krm vaniljpulver


Botten

Mixa hasselnötterna till en mer finmalen konistens (om hela mandlar används, mixa ocks . Blanda med resterande ingredienser. Tryck ut i botten och kanter av en liten pajform, ca 10 cm i diameter.

Chokladfyllning
Mixa samman alla ingredienser till en slät konsistens. Fördela fyllningen på pajbotten. Toppa gärna med bär och frukt!

 

 

No bake chokladpaj - Baka Sockerfritt