Hoppa till innehåll

No bake halloncheesecake med kardemumma

Nu ska jag visa er något som passar perfekt för varma och lata sommardagar – en no bake halloncheesecake smaksatt med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Nu ska jag visa er något som passar perfekt för varma och lata sommardagar – en no bake halloncheesecake smaksatt med kardemumma. Detta är alltså en variant som inte behöver gräddas, och som ska serveras kall. Egentligen är cheesecake kanske inte helt korrekt, då den inte innehåller ost, men konsistensen är lik! Dessutom är den vegansk.
 
Botten är smaksatt med kardemumma, viket jag tycker är en krydda som passar så fint med hallon. Jag använde ett par matsekdar havregryn, men för den som önskar går detta säkerligen bra att byta ut mot exemeplvis mandelmjöl (eller mer nötter). Fyllningen har en mjuk smak och len konsistens som smakar lagom mycket hallon. Kakan är sötad med dadlar. Jag använder de som kallas färska dadlar eller “juicy dates”, men det går bra att blötlägga torkade (vikten för dadlarna blir då mindre). 
 
För att göra denna halloncheesecake extra tjusig är det fint att toppa kakan med mosade hallon innan servering (söta eventuellt efter smak med valfri sötning)!
 
 
 
 
No bake halloncheesecake med kardemumma - Baka Sockerfritt
 
 
 

No bake halloncheesecake med kardemumma

Botten:
40 gram färska dadlar, urkärnade
40 gram cashewnötter och mandel (gärna hälften/hälften)
2 msk havregryn
1-2 tsk kokosolja
3 krm kardemumma

Fyllning:
80 gram naturella cashewnötter, blötlagda
60 gram färska dadlar, urkärnade
60 gram hallon
½ dl kokosgrädde
ev. 1 krm vaniljpulver

Börja med att blötlägga 80 gram cashewnötter under cirka 4 timmar.

Botten
Mixa samman nötter, mandlar och havregryn till ett finmalet mjöl. Mosa därefter ner resterande ingredienser för hand, alternativ mixa ihop allt med en mixer. Fäst en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform och tryck ut degen.

Fyllning
Häll bort vattnet från nötterna. Mixa samman alla ingredienser till en slät konsistens. Fördela på bottnen. Förvara i kylskåp, men läggs med fördel i frysen några minuter innan servering.

Tips: Mosa extra hallon och fördela på kakan precis innan servering!

 
 
 
 
No bake halloncheesecake med kardemumma - Baka Sockerfritt
 
No bake halloncheesecake med kardemumma - Baka Sockerfritt
 
No bake halloncheesecake med kardemumma - Baka Sockerfritt