Hoppa till innehåll

No bake havrebar med honung

Nu är det dags att visa er ett recept från mitt tidigare nyhetsbrev! Det är ju inte lång tid alls till en ny månad (längtar till september!), och därmed ett nytt nyhetsbrev med ett nytt recept.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Nu är det dags att visa er ett recept från mitt tidigare nyhetsbrev! Det är ju inte lång tid alls till en ny månad (längtar till september!), och därmed ett nytt nyhetsbrev med ett nytt recept (anmäl er i “signa upp mig”-boxen här på hemsidan). Detta tidigare recept är på en riktigt god mejerifri bar som inte behöver gräddas. Den har havre som bas, innehåller chiaägg för att hålla ihop extra bra och är sötad med honung. För att få baren vegansk går det givetvis bra att använda en annan typ av sötning.
 
Baren förvaras kallt, både kyl och frys fungerar fint, och jag tycker den är godast att äta kall. Perfekt mellanmål!
 
 
 
 
No bake havrebar med honung - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

No bake havrebar med honung – 3 barer

1 chiaägg
1 dl havregryn
1 dl havremjöl
2 msk kokosolja
2 msk honung
1 msk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver

Gärna: 10 gram grovhackad choklad, utan tillsatt socker

*chiaägg= 1 msk chiafrö+3 msk vatten som blandas och får stå i fem minuter och svälla

Blanda samman alla ingredienser noga med varandra (om önskas tillsätts även grovhackad choklad). Forma degen till en fyrkant på en plan yta med bakplåtspapper (kanske 8X10 cm) och platta till ovansidan. Låt frysa och skär i längder. Om önskas toppas barerna med lite mer smält choklad. Förvaras i frys eller kyl och äts gärna kall.

 
 
 
 
No bake havrebar med honung - Baka Sockerfritt
 
No bake havrebar med honung - Baka Sockerfritt
 
No bake havrebar med honung - Baka Sockerfritt
 
No bake havrebar med honung - Baka Sockerfritt