Hoppa till innehåll

No bake Pepparkaksrutor

      Har ni börjat julbaka ännu? Jag tycker det är så mysigt att dom tiderna är här nu! Ett recept som blir uppskattat varje år och blir en bra julfika är No bake.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
No bake Pepparkaksrutor - Baka Sockerfritt
 
 
 
Har ni börjat julbaka ännu? Jag tycker det är så mysigt att dom tiderna är här nu! Ett recept som blir uppskattat varje år och blir en bra julfika är No bake pepparkaksrutor. Det är veganska chokladrutor med smak av pepparkaka som man bara svänger ihop utan att grädda. Jättesmidigt!

Pepparkaksrutorna har två lager där det första innehåller mandlar, pumpafrö och kakao som bas. Lager nummer två/toppingen är gjord på bland annat mandelsmör och det är detta som är smaksatt med pepparkakskrydda. I receptet har jag använt färska dadlar som sötning. På bilderna toppade jag med pumpafrö, hackad choklad och riven kokos. Går givetvis att toppa med vad helst som man tycker är fint!

 

No bake Pepparkaksrutor - Baka Sockerfritt

 

No bake Pepparkaksrutor – ca 10 rutor

Chokladbotten:
ca 80 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl mandlar
½ dl pumpfrö
½ dl riven kokos
1-2 tsk kakao

Pepparkaksfyllning:
ca 70 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl mandelsmör
1 msk kokosolja
1 msk kakao
½ msk pepparkakskrydda
ev. ½ msk vatten

Chokladbotten
Mixa samman mandlar, kokos och frö. Blanda därefter med resterande ingredienser noga med händerna eller en sked. Klä en liten matlåda/form, ca 8X18 cm, med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och tryck ut degen.

Pepparkaksfyllning
Mixa samman alla ingredienser med en mixer. Tillsätt eventuellt lite vatten om fyllningen blir för fast. Fördela ovanpå botten. Dekorera gärna med att toppa med exempelvis kokos, frö och hackad choklad. Låt stelna under ett par timmar i kylskåp. Skär i rutor.

 

No bake Pepparkaksrutor - Baka Sockerfritt
 
No bake Pepparkaksrutor - Baka Sockerfritt