Hoppa till innehåll

No bake Pepparkaksrutor

    Undrar du över vad du ska baka till julfikan? Här kommer jag med en riktigt god idé (om jag får säga det själv) – nämligen finfina pepparkaksrutor! De är “no.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

No bake Pepparkaksrutor - Baka Sockerfritt

 

 

Undrar du över vad du ska baka till julfikan? Här kommer jag med en riktigt god idé (om jag får säga det själv) – nämligen finfina pepparkaksrutor! De är “no bake” och gräddas alltså inte. Plus att det hela är veganskt!

Pepparkaksrutorna består av två lager. Den första med mandlar och pumpafrö och smaksatt med kakao, och toppingen med främst mandelsmör och smaksatt med pepparkakskrydda (plus lite kakao). Sötad är bakverket med färska dadlar. För att göra det hela extra tjusigt och aptitretande toppade jag med pumpafrö, hackad choklad och riven kokos. Toppa med vad du tycker är fint!

 

No bake Pepparkaksrutor - Baka Sockerfritt

 

No bake Pepparkaksrutor – ca 10 rutor

Chokladbotten:
ca 80 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl mandlar
½ dl pumpfrö
½ dl riven kokos
1-2 tsk kakao

Pepparkaksfyllning:
ca 70 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl mandelsmör
1 msk kokosolja
1 msk kakao
½ msk pepparkakskrydda
ev. ½ msk vatten


Chokladbotten

Mixa samman mandlar, kokos och frö. Blanda därefter med resterande ingredienser noga med händerna eller en sked. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och tryck ut degen.

Pepparkaksfyllning
Mixa samman alla ingredienser med en mixer. Tillsätt eventuellt lite vatten om fyllningen blir för fast. Fördela ovanpå botten. Dekorera gärna med att toppa med exempelvis kokos, frö och hackad choklad. Låt stelna under ett par timmar i kylskåp. Skär i rutor.

 

 

No bake Pepparkaksrutor - Baka Sockerfritt

No bake Pepparkaksrutor - Baka Sockerfritt