25 min + tid att stelna
Portioner: 6 bitar
Ingredienser
Botten:
- ca 60 gram färska dadlar urkärnade
- 1 ½ dl mandelmjöl
Jordnötsfyllning:
- 60 gram färska dadlar urkärnade
- ½ dl jordnötssmör
- ½ dl salta jordnötter
- ½ msk kokosolja
Chokladöverdrag:
- 70 gram choklad utan tillsatt socker
Instruktioner
Botten
- Mosa samman dadlar och mandelmjöl. Forma en fyrkant, ca 10X10 cm, på en tallrik med bakplåtspapper.
Jordnötsfyllning
- Mosa samman dadlar med jordnötssmör och kokosolja. Fördela ovanpå bottnen.
- Strö på jordnötter. Låt stå minst en halvtimme i frys så att konsistensen hårdnar. Skär i sex bitar
Chokladöverdrag
- Smält choklad (eventuellt med lite olja för en smidigare konsistens)
- Häll på choklad ovanpå barerna och dess kanter (alternativt doppa hela baren i choklad). Låt stelna i kylskåp på bakplåtspapper.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!