Hoppa till innehåll

No bake Snickersbar

          Ja, jag gillar också snickers. Och jag måste säga att jag gjort en himlans god variant på just detta vilket ni kan se i detta inlägg. Jag kallar det för No.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
No bake Snickersbar - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
Ja, jag gillar också snickers. Och jag måste säga att jag gjort en himlans god variant på just detta vilket ni kan se i detta inlägg. Jag kallar det för No bake Snickersbar. Jag tycker det hela blev fantastiskt gott! Och lätt att göra dessutom.
 
Snickersbarerna består av tre lager. Botten mosas ihop av dadlar och mandelmjöl, och detsamma görs med fyllningen fast med jordnötssmör. Dessutom valde jag att strö på salta jordnötter för extra crunch! Sist men inte minst har jag med en sked hällt över smält choklad på snickersbarernas ovansida och kanter. Givetvis går det också bra att doppa hela baren i choklad (men då kan det behövas smältas lite mer choklad). Testa!
 
 
 
No bake Snickersbar - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

No bake Snickersbar – 6 bitar

Botten:
ca 60 gram färska dadlar, urkärnade
1 ½ dl mandelmjöl

Jordnötsfyllning:
60 gram färska dadlar, urkärnade
½ dl jordnötssmör
½ dl salta jordnötter
½ msk kokosolja

Chokladöverdrag:
70 gram choklad, utan tillsatt socker

Botten
Mosa samman dadlar och mandelmjöl. Forma en fyrkant, ca 10X10 cm, på en tallrik med bakplåtspapper

Jordnötsfyllning
Mosa samman dadlar med jordnötssmör och kokosolja. Fördela ovanpå bottnen. Strö på jordnötter. Låt stå minst en halvtimme i frys så att konsistensen hårdnar. Skär i sex bitar.

Chokladöverdrag
Smält choklad (eventuellt med lite olja för en smidigare konsistens). Häll på choklad ovanpå barerna och dess kanter (alternativt doppa hela baren i choklad). Låt stelna i kylskåp på bakplåtspapper.

 
 
 
 
 
No bake Snickersbar - Baka Sockerfritt
 
No bake Snickersbar - Baka Sockerfritt