Hoppa till innehåll

No bake Snickersbarer!

        Det känns som om jag har bakat otaliga varianter av Snickers. Snickerskakor, snickersgodis och snickerstårtor. Svårt att låta bli eftersom jag ju vet hur gott det kan.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
No bake Snickersbarer! - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Det känns som om jag har bakat otaliga varianter av Snickers. Snickerskakor, snickersgodis och snickerstårtor. Svårt att låta bli eftersom jag ju vet hur gott det kan bli! Ett av alla mina mumsiga snickersinspirerade recept är dessa snickersbarer. De bakas utan att gräddas (no bake) och är lättbakade. 
 
Snickersbarerna är gjorda i tre lager. Botten mosas ihop av dadlar och mandelmjöl, och består till stor del av jordnötter och jordnötssmör (de hela jordnötterna bidrar till härlig crunch)! Sist men inte minst har varje bar (både ovansida och kanter) täckts med ett lager smält choklad, vilket jag gör med sked men det går också bra att doppa hela baren i chokladen (kan dock behövas mer smält choklad då).
 
 

No bake Snickersbarer! - Baka Sockerfritt
 
 
 

No bake Snickersbarer – 6 bitar

Botten:
ca 60 gram färska dadlar, urkärnade
1 ½ dl mandelmjöl

Jordnötsfyllning:
60 gram färska dadlar, urkärnade
½ dl jordnötssmör
½ dl salta jordnötter
½ msk kokosolja

Chokladöverdrag:
70 gram choklad, utan tillsatt socker

Botten
Mosa samman dadlar och mandelmjöl. Forma en fyrkant, ca 10X10 cm, på en tallrik med bakplåtspapper

Jordnötsfyllning
Mosa samman dadlar med jordnötssmör och kokosolja. Fördela ovanpå bottnen. Strö på jordnötter. Låt stå minst en halvtimme i frys så att konsistensen hårdnar. Skär i sex bitar.

Chokladöverdrag
Smält choklad (eventuellt med lite olja för en smidigare konsistens). Häll på choklad ovanpå barerna och dess kanter (alternativt doppa hela baren i choklad). Låt stelna i kylskåp på bakplåtspapper.

 
 
 

No bake Snickersbarer! - Baka Sockerfritt
 
No bake Snickersbarer! - Baka Sockerfritt