Nöt- och fruktbollar med pepparkakssmak
Under helgens luciafika nämnde jag att jag bjöd på en himlans massa bakverk. Ett av dessa var mina lättgjorda nöt- och fruktbollar med pepparkakssmak. Hur smidigt som helst att svänga ihop när.. Läs mer

Under helgens luciafika nämnde jag att jag bjöd på en himlans massa bakverk. Ett av dessa var mina lättgjorda nöt- och fruktbollar med pepparkakssmak. Hur smidigt som helst att svänga ihop när man har kort om tid! Dessutom går det att anpassa till den nöt/mandel man tycker passar bäst. Jag gjorde faktiskt hälften av bollarna med kakao, för att få dom med chokladsmak. Ett tips om man vill bjuda på fler valmöjligheter på fikabordet, med med minimal insats.
Uppdatering: Jag skrev tidigare idag om receptboxen/asken Baka med Mindre Socker. Vi har fått nya bud, om du beställer via hemsidan Bakamedmindresocker.se är sista beställningsdag så sent som den 22:a kl 17.00 för att få hem innan den julafton (inom Sverige).

Nöt- och fruktbollar med pepparkakssmak – 8 stycken
100 gram nötter (cashewnötter/valnötter)
100 gram färska dadlar, urkärnade
2 msk riven kokos
2 krm pepparkakskrydda
ev. 1 msk kakao
Mixa nötter med en stavmixer (det behöver inte vara helt finmalet). Blanda detta med färska dadlar (jag mosar ner dadlarna för hand). Ha även i riven kokos, pepparkakskrydda och eventuell kakao. Rulla degen till bollar.

