Hoppa till innehåll
Open navigation

Nöt- och fruktbollar till jobbet

Efter förre veckans succé med Snickersrutor som jag tog med till jobbet, kände jag även denna vecka att jag ville baka något och bjuda min arbetskollegor på. Jag vill visa så många jag bara.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Efter förre veckans succé med Snickersrutor som jag tog med till jobbet, kände jag även denna vecka att jag ville baka något och bjuda min arbetskollegor på. Jag vill visa så många jag bara kan att man kan baka hälsosamt! Som jag tidigare skrev ville jag även denna gång att det jag bjöd på skulle vara lätt att äta, vara i småbitar och tåla att stå i rumstemperatur under flera timmar. Och såklart även vara alldeles, alldeles underbart goda! Valet föll denna vecka på Nöt-och fruktbollar. De är så lätta att göra, kräver få ingredienser och kan anpassas så att de passar alla. Grunden består av valfria nötter och färska dadlar. De nötter jag använder mig av är salta cashewnötter, naturella cashewnötter och valnötter. Sedan har jag även riven kokos och kakao i vissa bollar. Är man lite tålmodig tar man en mortel och mortlar nötterna i denna (alternativt finhackar dom). Bollarna får då en underbar konsistens som är lagom “blöt” och lagom knaprig. Annars kan man använda en stavmixer (exempelvis) och snabbt mixa nötterna (så grovt man kan). Ett ungefärligt receptet finner ni HÄR!
 
För att byta ämne; visst är det skönt med helg? Jag tycker nog att det är lite extra skönt just denna vecka, då jag hart haft ganska så fullt upp, även om det har varit både roliga och spännande saker jag tagit mig för. För det har blivit relativt sent då jag kommit hem, och då är det massor av saker som måste göras! Det måste bloggas inför den kommande dagen, göras matlådor, fixas inför morgondagen, turbostäda. Och sedan vill jag ju såklart även hinna med att slappa, men det är så mycket jag vill hinna med under min “slapptid”. Så jag turboslappar också. Jag kör ett halvt serieavsnitt och 15 minuter läsning eller liknande. Men idag, då har jag faktiskt inget schemalagt möte, middag eller träning att göra. Bara “flexibel/anpassningsbar” träning, dvs en joggingtur. Det sista “mötet” eller dylikt på kvällstid är dock imorgon, för då ska jag på redaktionsmöte för mitt volontäruppdrag som jag har haft sedan i början av sommaren. Ska bli spännanden!
 
PS: en uppmärksam läsare märkte att jag glömt skriva en ingrediens i “Hallonkaka med kokostosca“, nämligen själva kokosen! Det är nu rättat.
 
 
Nöt- och fruktbollar till jobbet - Baka Sockerfritt