Nöt- och kaffekaka
Detta är en nöt- & kaffekaka, vilket man av namnet kan lista ut innehåller olika sorters nötter och en dos kaffesmak. Jag älskar kaffe i bakverk, det ger en sådan härlig.. Läs mer

45 minuter
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
Kakan
- 30 gram smör
- ½ stort ägg
- ½ dl mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 30 gram finhackade blandade nötter (jag använde pecan-val- och osaltade pistagenötter)
- 2 2/3 msk stevia strö
- ½ krm vaniljpulver
- ca 1 tsk kakao
- ½ msk hett vatten
- ½ tsk snabbkaffepulver
Chokladkräm
- 40 gram ricotta
- ½ st äggula
- 15 gram smör
- 20 gram mörk sockerfri choklad
- 1 ½ msk stevia strö
- 1 ½ msk riven kokos
- ½ msk hett vatten
- ca 1½ -2 krm snabbkaffepulver
- 1 krm vaniljpulver
- Riven kokos att toppa med
Instruktioner
Kakan
- Smält smöret och blanda det heta vattnet med kaffet.
- Finhacka nötterna och blanda med de övriga torra ingredienserna.
- Smöra och bröa en 12-centimeters springform och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 22 minuter. Låt kakan svalna
Chokladkräm
- Smält smöret tillsammans med chokladen och rör sedan ner den halva äggulan.
- Blanda hett vatten med kaffepulvret och rör ner i chokladsmeten, och tillsätt därefter övriga ingredienser under omrörning och blanda till en kräm.
- Då kakan svalnat brer du på chokladkrämen och toppar sedan med riven kokos.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!