Hoppa till innehåll

Nöt- och kaffekaka

Detta är en nöt- & kaffekaka, vilket man av namnet kan lista ut innehåller olika sorters nötter och en dos kaffesmak. Jag älskar kaffe i bakverk, det ger en sådan härlig.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
45 minuter
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Kakan

Chokladkräm

Instruktioner

Kakan

  • Smält smöret och blanda det heta vattnet med kaffet.
  • Finhacka nötterna och blanda med de övriga torra ingredienserna.
  • Blanda ner ½ ägg, kaffet och tillsist det smälta smöret. Smaka av om det är tillräckligt mycket chokladsmak, tillsätt annars lite mer kakao.
  • Smöra och bröa en 12-centimeters springform och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 22 minuter. Låt kakan svalna

Chokladkräm

  • Smält smöret tillsammans med chokladen och rör sedan ner den halva äggulan.
  • Blanda hett vatten med kaffepulvret och rör ner i chokladsmeten, och tillsätt därefter övriga ingredienser under omrörning och blanda till en kräm.
  • Då kakan svalnat brer du på chokladkrämen och toppar sedan med riven kokos.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!