Hoppa till innehåll

Nougat (utan tillsatt socker) – Perfekt julgodis!

Jag har i säkert en månad tänkt att göra min egen hälsosamma nougat, men sedan har annat kommit ivägen. Men nu har jag äntligen gjort det, och med supergott resultat! Det här måste vara det.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag har i säkert en månad tänkt att göra min egen hälsosamma nougat, men sedan har annat kommit ivägen. Men nu har jag äntligen gjort det, och med supergott resultat! Det här måste vara det ultimata julgodiset! Basen består utav min hemmagjorda nutella, vilken jag blandat med smält choklad. Detta hällde jag i en liten, liten matlåda för att stelna. Jag använder mig utav lite olika chokladsorter i min bakning, men den jag skulle rekommendera är en steviasötad choklad, såsom Cavalier.  

 
Igår var jag på gravidträff i gamla stan. Vi hittade ett fik där vi alla fick plats, och satt i ett par timmar och pratade. Hur mysigt som helst! Hoppas på flera sådana träffar i framtiden innan det är dags för en bebis att komma ut. Idag är det istället biodags med Artur! Jag har velat se den nya Hunger Games ett bra tag, och nu är det äntligen dags. Det blir även julmarknad och en fika i samband!
 
 

Nougat (utan tillsatt socker) - Perfekt julgodis! - Baka Sockerfritt
 

Nougat

100 gram av min nutella
ca 60 gram choklad utan tillsatt socker (hälften ljus, hälften mörk)

Låt nutellan bli rumstempererad så att den är smidig att arbete med. Smält chokladen och blanda med nutellan. Klä en liten form/liten matlåda med aluminiumfolie och fördela i smeten. Låt stelna och skär i bitar.

 

Nougat (utan tillsatt socker) - Perfekt julgodis! - Baka Sockerfritt

Nougat (utan tillsatt socker) - Perfekt julgodis! - Baka Sockerfritt