Hoppa till innehåll

Nutella, utan tillsatt socker

      Om du gillar nutella/hasselnötskräm så tror jag bestämt att det här receptet är något för dig! Receptet på denna hemmagjorda “nutella” är faktiskt också.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Nutella, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
Om du gillar nutella/hasselnötskräm så tror jag bestämt att det här receptet är något för dig! Receptet på denna hemmagjorda “nutella” är faktiskt också ett av mina mest sedda/klickade recept. Och det kan jag förstå – för jag själv äääälskar min hasselnötskräm! Choklad och hasselnöt tillsammans är två smaker jag generellt tycker mycket om och mer än gärna bakar med. 
 
Som jag har skrivit tidigare: idag när jag gör min hasselnötskräm använder jag rostade hasselnötter utan skal, men man kan också köpa med skal och rosta och gnugga av skalet själv. Det blir lite mer tidskrävande bara! Jag har också testat både “vanlig” sockerersättning (samma konsistens och sötma som socker) sukrin melis som är en variant i samma konsistens som florsocker. Båda fungerar bra, men när sockervarianten har en puderaktig konsistens gör det att eventuellt knaster försvinner från den vanliga sockerersättningen. 
 
 

Nutella, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 

”Nutella”, utan tillsatt socker – 1 liten burk

150 gram hasselnötter, rostade utan skal
ca 3 msk sukrin melis (eller ca 2 msk sockerersättning)
2 msk kokosolja
1 ½ msk kakao
2 krm vaniljpulver

Mixa nötterna i en matberedare/mixer. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en slät konsistens. Förvaras i kyl.

   

Nutella, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt