“Nutella” utan tillsatt socker
I början av veckan svängde jag ihop en av mina ABSOLUT populäraste skapelser – hälsosam “nutella”. Alltså hur gott är inte det? Och väligt.. Läs mer
I början av veckan svängde jag ihop en av mina ABSOLUT populäraste skapelser – hälsosam “nutella”. Alltså hur gott är inte det? Och väligt enkelt att göra dessutom. Jag brukar köra med vanlig sockerersättning (samma sötma och konsistens som socker) men denna gång testade jag faktiskt på att använda sukrin melis som istället är som florsocker. På så vis får man bort eventuellt knastrande som vissa upplever. Jag tycker det blir lika bra vilket som!
När jag gör min nutella/hasselnötskräm använder jag färdigköpta hasselnötter som är redan är rostade och med skalet borttaget. Det går även fint att själv rosta vanliga hasselnötter och gnugga bort skalet, men det är lite mer tidskrävande.
Jag får ofta frågan hur jag äter/vad jag gör med hasselnötskräm. Det passar liksom till allt! Bara att äta som det är rakt av med en sked är gudomligt. Ibland bakar jag med det eller har som tillbehör till kanske pannkakor eller glass.
Hälsosam ”Nutella” – 1 liten burk
150 gram hasselnötter, rostade utan skal
ca 3 msk sukrin melis
2 msk kokosolja
1 ½ msk kakao
2 krm vaniljpulver
Mixa nötterna i en matberedare/mixer. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en slät konsistens. Förvaras i kyl.