Hoppa till innehåll

“Nutella” utan tillsatt socker

          I början av veckan svängde jag ihop en av mina ABSOLUT populäraste skapelser – hälsosam “nutella”. Alltså hur gott är inte det? Och väligt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
"Nutella" utan tillsatt socker 11
 
 
 
 
 
I början av veckan svängde jag ihop en av mina ABSOLUT populäraste skapelser – hälsosam “nutella”. Alltså hur gott är inte det? Och väligt enkelt att göra dessutom. Jag brukar köra med vanlig sockerersättning (samma sötma och konsistens som socker) men denna gång testade jag faktiskt på att använda sukrin melis som istället är som florsocker. På så vis får man bort eventuellt knastrande som vissa upplever. Jag tycker det blir lika bra vilket som!
 
När jag gör min nutella/hasselnötskräm använder jag färdigköpta hasselnötter som är redan är rostade och med skalet borttaget. Det går även fint att själv rosta vanliga hasselnötter och gnugga bort skalet, men det är lite mer tidskrävande.
 
Jag får ofta frågan hur jag äter/vad jag gör med hasselnötskräm. Det passar liksom till allt! Bara att äta som det är rakt av med en sked är gudomligt. Ibland bakar jag med det eller har som tillbehör till kanske pannkakor eller glass.
 
 
 
"Nutella" utan tillsatt socker 13
 
 

 

Hälsosam ”Nutella” – 1 liten burk

150 gram hasselnötter, rostade utan skal
ca 3 msk sukrin melis
2 msk kokosolja
1 ½ msk kakao
2 krm vaniljpulver

Mixa nötterna i en matberedare/mixer. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en slät konsistens. Förvaras i kyl.

 
 
 
 
 
"Nutella" utan tillsatt socker 15
 
"Nutella" utan tillsatt socker 17
 
"Nutella" utan tillsatt socker 19