Hoppa till innehåll

Nutellafyllda bullar

Ett bullrecept med en bas av bakerix. I bullarna har jag lagt både en klick av min egna nutella och en bit Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Ett bullrecept med en bas av bakerix. I bullarna har jag lagt både en klick av min egna nutella och en bit mjölkchoklad med hasselnötter. Jag toppade några av bullarna med smält choklad och några med smör och kakao. Personligen tyckte jag att pensla på smör och toppa med kakao var godast.

35 minuter
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 4 bullar
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Smält smöret, och vispa ägget pösigt med elvisp.
  • Blanda ner bakerix, hasselnötmjöl, stevia och vaniljpulver i äggvispet. Rör sedan ner smöret.
  • Dela degen i fyra delar och platta ut varje del på ett bakplåtspapper. Lägg ut en chokadbit (jag anänder mjölkchoklad med hasselnötter) på varje degbit och en klick nutella på chokladbiten.
  • Ta upp kanterna på degen och täck chokladen och nutellan så att den göms i mitten. Jag rekommenderar att blöta händera när du arbetar med degen då den lätt fastnar på händerna. Lägg bullarna med ovansidan ner, så att den ”fula sidan” göms. Grädda bullarna i ca 15-17 minuter i 150 grader i nedre delen av ugnen. Smält lite smör och pensla de gräddade bullarna. Pudra över kakao och strö över lite stevia strö
  • Lägg bullarna med ovansidan ner, så att den ”fula sidan” göms. Grädda bullarna i ca 15-17 minuter i 150 grader i nedre delen av ugnen
  • Smält lite smör och pensla de gräddade bullarna. Pudra över kakao och strö över lite stevia strö. Alternativt bre på smält choklad.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!