Hoppa till innehåll
Open navigation

Nutellakladdkaka

Jag vet att jag sagt det tidigare, men det är helt otroligt vilket väder det är idag! Idag satt jag utomhus med min kära vän och åt brunch utan att behöva ha jacka på! Det.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag vet att jag sagt det tidigare, men det är helt otroligt vilket väder det är idag! Idag satt jag utomhus med min kära vän och åt brunch utan att behöva ha jacka på! Det kändes som sommar, fast det är i mitten av oktober. Gissa om jag mådde bra? Efter blev det dessutom en långpromenad i Duvnäs i Nacka, bland vattnet och med fina höstlöv överallt. 
 
Igår åts det för min del massor av god mat på en kombinerad 18-års och 50-års födelsedagsmiddag (Arturs släkt). Det bjöds på buffé, vilket uppskattades från min sida då jag äter ganska lite kolhydrater, och därmed kunde välja själv det jag ville äta. I eftermiddag bjuder jag iväg Artur på bio, vilket ska bli mysigt! Jag älskar att sitta i biomörkret, och de är en av de få gånger jag faktiskt kan sitta still och koncentrera mig på något i flera timmar utan att behöva röra på mig (utanför jobbet kanske jag ska tillägga)! Filmen vi ska se är “White house down”, hoppas bara att den är bra.
 
Idag bjuder jag spännande kladdkakeliknande kaka med hasselnötter och färska dadlar. Det är en mycket god smakkombination (blir lite som nutella), och kakan blev härligt kladdig! Till min bit serverar jag grädde eller glass!
 
 
Nutellakladdkaka - Baka Sockerfritt
 
 
Nutellakladdkaka

100 gram rostade hasselnötter utan skal
50 gram färska dadlar
1-1 ½ msk kakao
ca ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
10 gram kokosolja
1 ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop alla ingredienser till en relativt luftig smet.  Fördela smeten i en smord och bröad 12-cm springfrom. Grädda mitt i ugnen i ca 20-15 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig.

Nutellakladdkaka - Baka Sockerfritt