Hoppa till innehåll

Nutellapannkakor

Igår, två dagar efter flytten, tyckte jag att det skulle sitta fint med härliga pannkakor som någon slags lunch/mellis. Och det kan jag lova att de gjorde! Väldigt goda, och lite söta av både.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Igår, två dagar efter flytten, tyckte jag att det skulle sitta fint med härliga pannkakor som någon slags lunch/mellis. Och det kan jag lova att de gjorde! Väldigt goda, och lite söta av både banan och hälsosam “nutella” (chokladhasselnötskräm). Perfekt brunch-material skulle jag säga.
 
Grunden är en pannkaksbanansmet och i mitten är det ett tunt lager krämig nutella. Det blir lite av ett “amerikanska pannkakor”-stuk på det hela, då de görs tjocka! Jag serverade mina pannkakor med banan, blåbär och mer härlig nutella!
 
 
 
 
Nutellapannkakor - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Nutellapannkakor – 2 pannkakor

2 ägg
1 banan
2-3 msk mjölk (valfri sort)
2 tsk kokosmjöl
2 tsk fiberhusk
½ tsk bakpulver

Fyllning:
30 gram hälsosam nutella

Låt nutellan bli till en lös och smidig konsistens (värm exempelvis i mikron en kort stund).

Mixa samman banan och ägg med en stavmixer. Tillsätt resterande ingredienser och blanda. Värm en stekpanna med smör/olja och klicka på liten del av pannkakssmeten. Fördela över hälften av nutellan, och täck över med mer pannkakssmet (platta inte ut, utan låt gärna pannkakan vara tjock). Ha inte på för hög värme, och vänd pannkakan efter några minuter när den stabiliserat sig något. Gör två nutellapannkakor (gärna på varsin stekpanna samtidigt). Servera exempelvis med banan, blåbär och mer hälsosam ”nutella”!

 
 
 
 
Nutellapannkakor - Baka Sockerfritt
 
Nutellapannkakor - Baka Sockerfritt
 
Nutellapannkakor - Baka Sockerfritt