Hoppa till innehåll
Open navigation

Nyttig Pumpakaka

Jag tycker det är jätteroligt att baka med pumpa nu när det är höst! Här vill jag visa er min pumpakaka som är mitt tredje pumpainspirerade recept som jag bakat i år. En riktig favorit blev.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag tycker det är jätteroligt att baka med pumpa nu när det är höst! Här vill jag visa er min pumpakaka som är mitt tredje pumpainspirerade recept som jag bakat i år. En riktig favorit blev det, och jag åt upp hela kakan själv. Ett högt betyg! Passar jättebra att äta som den är, men också med grädde om man vill lyxa till det extra. Kakan har en mild smak av kanel, vilket passar fint med pumpa! Något som gör konsistensen extra saftig är färska dadlar. Vill man sötar man kakan med något mer såsom sötströ eller honung.
 
 
 
Nyttig Pumpakaka - Baka Sockerfritt
 
 
 

Nyttig Pumpakaka

60 gram butternutpumpa
40 gram färska dadlar, kärnan borttagen
1 ägg
1 dl mandelmjöl
2 msk vispgrädde
1 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
½ tsk bakpulver
2 krm kanel
ev. lite sötning (sötströ/honung/fibersirap)

Sätt ugnen på 175 grader. Skär butternutpumpa i små bitar och koka mjuka i vatten. Mixa samman butternutpumpa, grädde, dadlar och ägg med en stavmixer. Blanda alla torra ingredienser med varandra och rör ner dessa i pumparöran. Klä en liten brödform (7X15 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Det går också bra att använda en 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen under ca 18 minuter.

 

Nyttig Pumpakaka - Baka Sockerfritt

Nyttig Pumpakaka - Baka Sockerfritt

Nyttig Pumpakaka - Baka Sockerfritt