Nyttig Pumpakaka
Jag tycker det är jätteroligt att baka med pumpa nu när det är höst! Här vill jag visa er min pumpakaka som är mitt tredje pumpainspirerade recept som jag bakat i år. En riktig favorit blev.. Läs mer
Nyttig Pumpakaka
60 gram butternutpumpa
40 gram färska dadlar, kärnan borttagen
1 ägg
1 dl mandelmjöl
2 msk vispgrädde
1 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
½ tsk bakpulver
2 krm kanel
ev. lite sötning (sötströ/honung/fibersirap)
Sätt ugnen på 175 grader. Skär butternutpumpa i små bitar och koka mjuka i vatten. Mixa samman butternutpumpa, grädde, dadlar och ägg med en stavmixer. Blanda alla torra ingredienser med varandra och rör ner dessa i pumparöran. Klä en liten brödform (7X15 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Det går också bra att använda en 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen under ca 18 minuter.