Hoppa till innehåll
Open navigation

Oat chocolate bars

Jag äter nästan en bar varje dag (exempelvis raw bites), men ibland gör jag också mina egna barer! Senast blev det en havrebar med färska dadlar, och smaksatt med choklad (kakao). Himlans goda, och perfekta att käka när man är på språng. Plus att jag är tokig i choklad. Vill man smaksätter man såklart med…

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag äter nästan en bar varje dag (exempelvis raw bites), men ibland gör jag också mina egna barer! Senast blev det en havrebar med färska dadlar, och smaksatt med choklad (kakao). Himlans goda, och perfekta att käka när man är på språng. Plus att jag är tokig i choklad. Vill man smaksätter man såklart med något annat.
 
Vad ska ni göra idag då kära vänner? Jag ska nu på morgonen köra ett kombinerat skivstång- och steppass, en verkligt bra kombination av styrka och kondition (och koordonation). Jag har lovat mig själv att inte boka in allt för mycket på mina lediga tider, så jag har lördagen ganska flexibel. Jag har tänkt att handla, och träffa familjen, baka och fixa med ”Baka Sockerfritt” (inlägg, recept, magasin, kontakta företag etc), men inget är skrivet i sten. Skönt!
 
 

Oat chocolate bars 2 stycken

1 msk äggvita
ca 25 gram färska dadlar, med kärnan borttagen
2 msk havregryn
1 msk riven kokos
1 msk hasselnötsmjöl
1 tsk kakao
1 tsk sötströ
½ krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda samman alla ingredienser. Forma till två barer på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Oat chocolate bars 3