Hoppa till innehåll
Open navigation

Ostchips

Jag “firade” det fina vädret med att ta ett dopp i Långsjön, som ligger precis nedanför mina föräldrars hus, tillsammans med föräldrarna och min systers familj. Jättekul var det.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag “firade” det fina vädret med att ta ett dopp i Långsjön, som ligger precis nedanför mina föräldrars hus, tillsammans med föräldrarna och min systers familj. Jättekul var det att verkligen bada (alltså inte enbart doppa sig) och leka med barnen i vattnet. Vattnet var dessutom riktigt varmt, och ärligt talat kändes det kyligare i luften än i vattnet! Nu är jag i varje fall hemma och knaprar på några ostchips som jag gjorde igår. Jag har ett par gånger tidigare gjort chips av ost, men inte av just västerbottenost. Det blev jättegott och jag använde mig av färdigriven ost. Smart om man som jag hade lite överbliven ost i kylen!
 
Så här gjorde jag:
 
Värm ugnen till 200 grader. Lägg små högar/cirklar av den rivna osten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ostchipsen mitt i ugnen i ca 5 minuter tills chipsen får önskad färg och konsistens. Personligen tar jag ut dom innan de tagit färg. Låt chipsen svalna!
 
 
Ostchips - Baka Sockerfritt