Hoppa till innehåll
Open navigation

Ostkaka med keso

Här är en hälsosam ostkaka gjord på keso! Jag tycker denna ostkaka är godaste efter några timmar i kylen. Toppa gärna med lite sötning i florformat och servera med grädde (gärna smaksatt med vanilj) och bär!

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
45 minuter
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 2 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

  • 50 gram keso
  • 1 ägg
  • 2/3 dl vispgrädde
  • 1 ½ - 2 msk stevia strö
  • 20 gram hackade mandlar och hasselnötter
  • 1 msk riven kokos
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm kanel
  • 1 droppe bittermandelarom

Instruktioner

  • Lägg keso i ett kaffefilter, skölj och låt vattnet rinna av.
  • Vispa ägg pösigt och blanda med keso. Tillsätt övriga ingredienser och rör tills allt blandats.
  • Bröa en liten form på 12 centimeter med nötmjöl och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 25 minuter tills ostkakan är fast.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!