Hoppa till innehåll

Smulpaj med bär och kokostäcke

Alltså nu är jag trött på minusgrader. Jag är sååå sugen på vår nu. När får vi den? Lagom till maj? För att muntra upp mig själv har jag gått tillbaka i mitt receptarkiv för en finna.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Alltså nu är jag trött på minusgrader. Jag är sååå sugen på vår nu. När får vi den? Lagom till maj? För att muntra upp mig själv har jag gått tillbaka i mitt receptarkiv för en finna en fräsch och ljuvlig bärsmulpaj. 
 
Förutom att receptet är supersmarrig, är smulpaj i allmänhet dessutom lätt att göra (och så även denna). Denna variant består av blåbär och jordgubbar och på det ett kokostäcke. Kokostäcket smakar svagt av kanel, vilket passar så bra ihop med kokosen och bären! Smulpajen passar att äta som den är, eller att servera med grädde.
 
 
 
 

Smulpaj med bär och kokostäcke - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Smulpaj med bär och kokostäcke – 1 till 2 portioner

100 gram jordgubbar
50 gram blåbär
20 gram smör
⅔ dl riven kokos
½ dl mandelmjöl
1 msk sötströ
2 krm kanel
1 krm vaniljpulver
ev. 10 gram mandlar (eller valfri nöt)

Sätt ugnen på 175 grader. Skär jordgubbar i skivor och lägg tillsammans med blåbär i en liten pajform, ca 14 cm i diameter. Blanda resterande ingredienser till en deg. Tillsätt eventuellt grovhackade mandlar. Fördela över degen på bären. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

 
 
 
 

Smulpaj med bär och kokostäcke - Baka Sockerfritt