Pajrutor med hallon och blåbär
En bärpaj i fyrkantigt format. Pajens botten har en bas av mandelmjöl, och.. Läs mer
En bärpaj i fyrkantigt format. Pajens botten har en bas av mandelmjöl, och fyllningen består av hallon och blåbär. Söta gärna bären något, så att fyllningen inte får en allt för syrlig smak. Toppingen är rätt smidig att göra, då basen är densamma som i bottnen. Går såklart att göra större genom att öka ingredienserna! De frystorkade bären jag använt är Naturlig dekoration från Dr. Oetker i smakerna blåbär och hallon.
40 minuter
Kategorier: Low carb/LCHF, Pajer
Portioner: 4 bitar
Ingredienser
Botten:
- 45 gram smör
- 1 ½ dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 2 msk sockerersättning
- 1 ½ msk pofiber
- 1 krm vaniljpulver
Fyllning:
- 50 gram hallon och blåbär ca hälften/hälften
- 1 tsk sockerersättning
Extra till topping:
- 10 gram nötter ex. hasselnötter
- 1 msk frystorkade hallon små bitar
- 1 msk frystorkade blåbär små bitar
Instruktioner
Botten
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla ingredienser noga.
- Ta bort ca 1/3 – 1/4-del av degen. Forma den stora delen av degen som en fyrkant på en plåt med bakplåtspapper, ca 10X10X1 cm
Fyllning
- Mosa samman bär och sötning. Häll bort eventuell vätska som bildas (exempelvis om bären varit frysta).
- Fördela bären på pajbottnen.
Topping
- Ta den lilla delen av degen och blanda med grovhackade nötter samt frystorkade bär i små bitar. Söta eventuellt extra.
- Smula över toppingen ovanpå bären.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter (se till att pajen inte blir bränd). Låt svalna och skär i fyra bitar.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!