Hoppa till innehåll

Pajrutor med hallon och blåbär

En bärpaj i fyrkantigt format. Pajens botten har en bas av mandelmjöl, och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

En bärpaj i fyrkantigt format. Pajens botten har en bas av mandelmjöl, och fyllningen består av hallon och blåbär. Söta gärna bären något, så att fyllningen inte får en allt för syrlig smak. Toppingen är rätt smidig att göra, då basen är densamma som i bottnen. Går såklart att göra större genom att öka ingredienserna! De frystorkade bären jag använt är Naturlig dekoration från Dr. Oetker i smakerna blåbär och hallon.

40 minuter
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF, Pajer
Portioner: 4 bitar
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Botten:

Fyllning:

Extra till topping:

  • 10 gram nötter ex. hasselnötter
  • 1 msk frystorkade hallon små bitar
  • 1 msk frystorkade blåbär små bitar

Instruktioner

Botten

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda alla ingredienser noga.
  • Ta bort ca 1/3 – 1/4-del av degen. Forma den stora delen av degen som en fyrkant på en plåt med bakplåtspapper, ca 10X10X1 cm

Fyllning

  • Mosa samman bär och sötning. Häll bort eventuell vätska som bildas (exempelvis om bären varit frysta).
  • Fördela bären på pajbottnen.

Topping

  • Ta den lilla delen av degen och blanda med grovhackade nötter samt frystorkade bär i små bitar. Söta eventuellt extra.
  • Smula över toppingen ovanpå bären.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter (se till att pajen inte blir bränd). Låt svalna och skär i fyra bitar.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!