Hoppa till innehåll

Pajrutor med hallon och blåbär

Detta recept och inlägg har jag fått möjlighet att ta fram i samarbete med Dr. Oetker.     Få saker känns så somrigt som en fräsch bärpaj, om ni frågar mig. Här har jag gjort min.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Detta recept och inlägg har jag fått möjlighet att ta fram i samarbete med Dr. Oetker.
 
 
Få saker känns så somrigt som en fräsch bärpaj, om ni frågar mig. Här har jag gjort min bärpaj fyrkantig, och skurit upp den i rutor. Blir det på sitt sätt inte lite mer festligt än i det vanliga runda formatet? Pajens botten har en bas av mandelmjöl, och fyllningen består av hallon och blåbär. Söta gärna bären något, så att fyllningen inte får en sur smak. Toppingen är rätt smidig att göra, då basen är densamma som i bottnen. Till detta tillsätts enkelt nötter (jag körde hasselnötter, men det går bra att välja en annan nöt eller mandel), samt Naturlig dekoration från Dr. Oetker i smakerna blåbär och hallon. Denna Naturliga dekoration består av 100% frystorkade bär och är i små, små bitar. Perfekt för att baka och piffa till sina bakverk med.
 
Jag tänker mig dessa pajrutor till sommarens alla fikor eller kalas! Givetvis går det bra att öka ingredienserna och göra en större paj.
 
 
 
 
Pajrutor med hallon och blåbär - Baka Sockerfritt
 
 
 

Pajrutor med hallon och blåbär – 4 bitar

Botten:
45 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk sötströ
1 ½ msk pofiber
lite vanilj från vaniljtwister (ca 1 krm)

Fyllning:
50 gram hallon och blåbär (ca hälften/hälften)
1 tsk sötströ

Extra till toppingen:
10 gram nötter (ex. hasselnötter)
1 msk Naturlig dekoration hallon
1 msk Naturlig dekoration blåbär

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser noga. Ta bort ca 1/3 – 1/4-del av degen. Forma den stora delen av degen som en fyrkant på en plåt med bakplåtspapper, ca 10X10X1 cm.

Fyllning
Mosa samman bär och sötning. Häll bort eventuell vätska som bildas (exempelvis om bären varit frysta). Fördela bären på pajbottnen.

Topping
Ta den lilla delen av degen och blanda med grovhackade nötter samt Naturlig dekoration. Söta eventuellt extra. Smula över toppingen ovanpå bären. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter (se till att pajen inte blir bränd). Låt svalna och skär i fyra bitar.

 
 
 Detta recept och inlägg har jag fått möjlighet att ta fram i samarbete med Dr. Oetker.
 
 
Pajrutor med hallon och blåbär - Baka Sockerfritt
 
Pajrutor med hallon och blåbär - Baka Sockerfritt
 
Pajrutor med hallon och blåbär - Baka Sockerfritt