Pajrutor med hallon och blåbär
Detta recept och inlägg har jag fått möjlighet att ta fram i samarbete med Dr. Oetker. Få saker känns så somrigt som en fräsch bärpaj, om ni frågar mig. Här har jag gjort min.. Läs mer


Pajrutor med hallon och blåbär – 4 bitar
Botten:
45 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk sötströ
1 ½ msk pofiber
lite vanilj från vaniljtwister (ca 1 krm)
Fyllning:
50 gram hallon och blåbär (ca hälften/hälften)
1 tsk sötströ
Extra till toppingen:
10 gram nötter (ex. hasselnötter)
1 msk Naturlig dekoration hallon
1 msk Naturlig dekoration blåbär
Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser noga. Ta bort ca 1/3 – 1/4-del av degen. Forma den stora delen av degen som en fyrkant på en plåt med bakplåtspapper, ca 10X10X1 cm.
Fyllning
Mosa samman bär och sötning. Häll bort eventuell vätska som bildas (exempelvis om bären varit frysta). Fördela bären på pajbottnen.
Topping
Ta den lilla delen av degen och blanda med grovhackade nötter samt Naturlig dekoration. Söta eventuellt extra. Smula över toppingen ovanpå bären. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter (se till att pajen inte blir bränd). Låt svalna och skär i fyra bitar.


