Hoppa till innehåll

Paleo Brownie – Glutenfri och utan tillsatt socker

För tillfället är jag inne i en brownieperiod. Det är ju så gott och jag vill bara experimentera fram nya varianter utav det! Här har jag skapat något jag kallar Paleo Brownie. Tänk dock på.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
För tillfället är jag inne i en brownieperiod. Det är ju så gott och jag vill bara experimentera fram nya varianter utav det! Här har jag skapat något jag kallar Paleo Brownie. Tänk dock på vilken choklad du använder om du strikt vill hålla dig till paleo. Jag tycker de blev riktigt goda! De har en rätt kraftig och “mörk” smak och är inte så söta. Konsistensen valde jag att ha något kladdig i mitten. Är de inte godast så?
 
 
Artur som tror han är allergisk mot både avokado och dadlar frågar: Är det avokado i?
Jag: Nej.
Artur: Är det dadlar i?
Jag: Njooo… Kanske?
Artur: Så säger du bara för att du vill äta upp alla själv!
Jag: Damn it!
 
 
 
 
Paleo Brownie - Glutenfri och utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 

Paleo Brownie – 4 bitar

2 ägg
30 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ dl kokosmjöl
½ dl kokosolja
2 msk kakao
2 msk honung
1-2 msk kaffe
1 krm vaniljpulver


Sätt ugnen på 175 grader. Värm kokosolja, chokladbitar i en kastrull på svag värme tills det smält. Ta bort kastrullen från värmen. Rör över ner kakao och honung. Blanda därefter när ägg och rör noga till en slät smet. Rör sist ner kaffe, kokosmjöl och vanilj. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter.

 
 
 
Paleo Brownie - Glutenfri och utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Paleo Brownie - Glutenfri och utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Paleo Brownie - Glutenfri och utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Paleo Brownie - Glutenfri och utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt