Hoppa till innehåll

Pannacotta med hallon

      En enkel dessert som jag tycker passar året runt på alla festliga tillfällen är pannacotta och här ser ni en variant med hallonsmak. Fräsch smak och med en len och mjuk.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Pannacotta med hallon - Baka Sockerfritt
 
 
 

En enkel dessert som jag tycker passar året runt på alla festliga tillfällen är pannacotta och här ser ni en variant med hallonsmak. Fräsch smak och med en len och mjuk konsistens. Dessutom är den lättgjord, såklart supergod och känns lite extra festlig och lyxig!

Fint blir det om den toppas med mosade hallon (eller motsvarande) och ett par färska hallon. På bilderna har jag här också toppat med frystorkade hallon.

Pannacotta med hallon - Baka Sockerfritt

 

Pannacotta med hallon – 6 portioner

2 gelatinblad
200 gram hallon
5 dl vispgrädde
3-4 msk sockerersättning
ca 2 krm vaniljpulver

Topping:
mosade hallon (samt ev. sötning)

Vid användning av frysta hallon kan dessa kokas (enligt livsmedelsverkets rekommendationer) för att därefter mosas sönder/mixas till en puré. Om du använder färska kan dessa helt enkelt bara mixas till en puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter. Sjud grädde tillsammans med sötning och vanilj i en kastrull under några minuter. Tillsätt sedan ”hallonpurén” i grädden. Krama ut vattnet ur gelatinbladet och rör ner tills det löst upp sig. Fördela i glas. Låt stå kallt i minst fyra timmar, eller tills konsistensen är helt stelnad.

Toppa med mosade hallon (söta gärna något)/chiasylt och eventuellt med frystorkade bär.

 

 

Pannacotta med hallon - Baka Sockerfritt