Hoppa till innehåll
Open navigation

Päron- och hallonmuffins

Blev det måhända för mycket påskgodis igår? Då kan jag rekommendera dessa fräscha och mer hälsosamma päron- och hallonmuffinsarna! Jättegoda, saftiga och perfekt att mumsa på istället.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Blev det måhända för mycket påskgodis igår? Då kan jag rekommendera dessa fräscha och mer hälsosamma päron- och hallonmuffinsarna! Jättegoda, saftiga och perfekt att mumsa på istället för sockrigt och sliskit godis från affären. Jag har inget smör i receptet, utan de smakar mycket och får en bra konsistens ändå. Smeten är smaksatt med bittermandelarom, vilk bidrar med en “mazarinsmak” som jag tycker så mycket om.

 
 
Päron- och hallonmuffins - Baka Sockerfritt
 
Päron- och hallonmuffins – 6 stycken

2 ägg
4 droppar bittermandelarom
2 dl mandelmjöl
½ dl mjölk
3 msk riven kokos
3 msk pofiber
2-3 msk sötströ
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

1 litet päron, ca 100 gram
70 gram hallon

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg pösigt och droppa i bittermandelarom. Blanda ner resterande ingredienser förutom päron och hallon. Skala och skär päron i små bitar och blanda ner detta i smeten. Rör till sist försiktigt ner hallon (tinade om de varit frysta). Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

 
Päron- och hallonmuffins - Baka Sockerfritt