Hoppa till innehåll

Päron- och hallonpaj med chokladtäcke

Glad alla hjärtans dag på er där ute! Hoppas ni alla får en härlig lördag, oavsett om ni väljer att på något sätt uppmärksamma dagen eller inte. Jag tror att jag kommer att ha en härlig.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Glad alla hjärtans dag på er där ute! Hoppas ni alla får en härlig lördag, oavsett om ni väljer att på något sätt uppmärksamma dagen eller inte. Jag tror att jag kommer att ha en härlig lördag med bio och god mat (hemma). 

 
Appropå mat var jag under torsdagskvällen ute med kollegorna och åt middag på The Flying Elk. Efter ett missöde med bordet, blev vi bjudna på deras aptitretare. Mums! Jag valde löjrom till förrätt, skreitorsk till varmrätt och en chokladtryffel till efterrrätt. Varmrätten, dvs skreitorsk (bättre än vanlig torsk) var supergod med massor utav härliga smaker! Rekommendreas varmt. Skojjigt nog ska jag tillbaka till just samma restaurang på söndag igen, men då med två andra par. 
 
Åter till vad dagens inlägg skulle handla om, nämligen ett lättgjort recept! Det blev återigen en smulpaj, här med en bas av hallon och päron. Dessutom är pajen med chokladsmak! Jag kan verkligen rekommendera att smaksätta smuldegen med lite kakao. Har ni gjort smulpaj med chokladsmak någon gång?
 
 
Päron- och hallonpaj med chokladtäcke - Baka Sockerfritt
 

Päron- och hallonpaj med chokladtäcke

120 gram päron och hallon
15 gram smör
2 msk mandelmjöl
1 ½ msk pofiber
1 ½ msk riven kokos
1 msk sötströ
½-1 tsk kakao
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta och skär en bit päron i bitar. Fördela hallon och päron i botten av en liten pajform (ca 12 cm i diameter). Blanda resterande ingredienser noga. Fördela degen över pajformen. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter.

Päron- och hallonpaj med chokladtäcke - Baka Sockerfritt