Hoppa till innehåll
Open navigation

Päron- och hasselnötslgass

Idag hade jag lyxen att få träna i träningsanläggningen som ligger väldigt nära mig. Då friskis är stängt, valde jag att följa med min sambo Artur till Sats och träna. Skönt att bara gå.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Idag hade jag lyxen att få träna i träningsanläggningen som ligger väldigt nära mig. Då friskis är stängt, valde jag att följa med min sambo Artur till Sats och träna. Skönt att bara gå iväg till gymmet när man vill, men jag är ju tyvärr ingen gymtjej.  Step- och skivtångspass ska det vara!  Nu hoppas jag i varje fall på träningsverk imorgon. Om ett par timmar ska jag bege mig till en kompis landställe och sova över. Hur mysig som helst!
 
Jag spanade i mitt receptarkiv och hittade ett glassrecept som jag gjort för länge sedan, men ännu inte lagt ut! Såklart att jag måste visa det för er! Det är en härlig kombination med päron och hasselnötter, och glassen har en mildsmak av mascarpone.
 
 
Päron- och hasselnötslgass - Baka Sockerfritt
 

Päron- och hasselnötslgass

70 – 100 gram päron (1 litet päron)
1 msk vispgrädde
2 msk vatten
1 ½ msk + ½ msk sötströ
70 gram mascarpone
1 dl mjölk
1 äggula
1 ½ krm vaniljpulver

4 msk hasselnötsmjöl (som jag gjort av mixade hasselnötter utan skal)
ev. ca 2 msk hackade pistagenötter

Skala ett päron och skär små bitar av päron tills du får ca 70-100 gram små päronbitar. Lägg dessa i en kastrull tillsammans med vatten och vispgrädde. Skjud i cirka 20 minuter tills päronen blir lite mjuka. Mosa och vispa i ”päronkrämen” lite då och då. Tillsätt även ½ msk sötströ bland päronen.

Blanda macarpone, mjölk och äggula noga så att  inga klumpar finns kvar. Rör även ner vaniljpulver och 1 ½ msk sötströ. Lägg mascarponekrämen i en glassmaskin och följ maskinens anvisningar. När mascarponeglassen hårdnat tillsätter du päronkrämen och hasselnötsmjöl och kör en kort stund till. Lägg glassen i en frystålig matlåda och strö över eller blanda i hackade pistagenötter. Ställ gärna in glassen i frysen någon timme innan du serverar den.

Päron- och hasselnötslgass - Baka Sockerfritt