Päron- och hasselnötslgass
Idag hade jag lyxen att få träna i träningsanläggningen som ligger väldigt nära mig. Då friskis är stängt, valde jag att följa med min sambo Artur till Sats och träna. Skönt att bara gå.. Läs mer
Päron- och hasselnötslgass
70 – 100 gram päron (1 litet päron)
1 msk vispgrädde
2 msk vatten
1 ½ msk + ½ msk sötströ
70 gram mascarpone
1 dl mjölk
1 äggula
1 ½ krm vaniljpulver
4 msk hasselnötsmjöl (som jag gjort av mixade hasselnötter utan skal)
ev. ca 2 msk hackade pistagenötter
Skala ett päron och skär små bitar av päron tills du får ca 70-100 gram små päronbitar. Lägg dessa i en kastrull tillsammans med vatten och vispgrädde. Skjud i cirka 20 minuter tills päronen blir lite mjuka. Mosa och vispa i ”päronkrämen” lite då och då. Tillsätt även ½ msk sötströ bland päronen.
Blanda macarpone, mjölk och äggula noga så att inga klumpar finns kvar. Rör även ner vaniljpulver och 1 ½ msk sötströ. Lägg mascarponekrämen i en glassmaskin och följ maskinens anvisningar. När mascarponeglassen hårdnat tillsätter du päronkrämen och hasselnötsmjöl och kör en kort stund till. Lägg glassen i en frystålig matlåda och strö över eller blanda i hackade pistagenötter. Ställ gärna in glassen i frysen någon timme innan du serverar den.