Hoppa till innehåll

Päronmuffins

Det var länge sedan jag gjorde mina päronmuffins vilket är knäppt för de är så goda! Jag gjorde dom återigen häromdagen (och gjorde om receptet något) så här kommer ett uppdaterat recept... Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Det var länge sedan jag gjorde mina päronmuffins vilket är knäppt för de är så goda! Jag gjorde dom återigen häromdagen (och gjorde om receptet något) så här kommer ett uppdaterat recept. Muffinsen blev perfekt saftiga med en härlig smak av kanel och kardemumma. På muffinsen har jag strött på lite “smul” med mandelmjöl som grund. 

 
 
Päronmuffins - Baka Sockerfritt
 

Päronmuffins – 4 muffins

Muffins:
½ stort päron eller ett helt litet (ca 70 gram)

40 gram smör
2 ägg
1 dl mandelmjöl
2 msk sötströ
2 msk kokosmjöl
2 msk vispgrädde
½ tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 krm kardemumma

Smultopping:
10 gram smör

½ dl mandelmjöl 
ca 2 tsk sötströ
2 krm kanel

Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Riv päron på ett rivgärn. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägget och rör ner det tillsammans med smör och vispgrädde. Blanda även ner det rivna päronet. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt (eller använd dubbla formar) och häll i smeten. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt (eller använd dubbla formar) och häll i smeten.

Smultopping
Blanda de torra ingredienserna och rör ned smör. Strö detta över muffinssmeten.

Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 minuter tills muffinsen är fasta. Känn med en sticka!

 

Päronmuffins - Baka Sockerfritt
 
Päronmuffins - Baka Sockerfritt