Hoppa till innehåll

Päronmuffins med kanel- och karamellsmul

En muffins som jag skulle kunna baka många gånger om är dessa päronmuffins toppade med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
En muffins som jag skulle kunna baka många gånger om är dessa päronmuffins toppade med kanel- och karamellsmul! Visst låter det som en strålande kombination? Då de innehåller grovrivet päron blir konsistensen extra saftig, vilket bakverk faktiskt generellt blir av frukt och bär. Smulet som strör på muffinsen blir segt och får sin karamellsmak av fibersirap gold. Muffinsen är mejerifria! 
 
Dessa smarriga muffins passar fint att baka nu när sommaren backat undan lite till förmån för kyla, regn och rusk. Då är det så mysigt att baka!
 
 
 
 

Päronmuffins med kanel- och karamellsmul - Baka Sockerfritt
 
 
 

Päronmuffins med kanel- och karamellsmul – 4 stycken 

Muffins:
2 ägg
1 päron
1 dl mandelmjöl
4 msk riven kokos
3 msk pofiber
2 msk sötströ/sukrin
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver

Topping:
2 msk fibersirap gold
2 msk mandelmjöl
2 msk riven kokos
2 msk pofiber
1 msk kokosolja
2 krm kanel


Muffins

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg pösigt med elvisp. Riv päronet med ett rivjärn (den grova sidan). Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggvispet tillsamman med päronrivet. Fördela i muffinsformar.

Toppingen
Lägg fibersirap och kokosolja i en kastrull och koka upp (alternativt i mikron). Ta bort från plattan och rör ner övriga ingredienser. Gör små bitar av massan och lägg på muffinsen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

 
 
 

Päronmuffins med kanel- och karamellsmul - Baka Sockerfritt
 

Päronmuffins med kanel- och karamellsmul - Baka Sockerfritt