Hoppa till innehåll
Open navigation

Päronmuffins med kanelsmul

Det var ett bra tag sedan jag gjorde muffins sist. Alldeles för länge sedan! Därför vill jag fresta er med något så gott som päronmuffins med ett Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Det var ett bra tag sedan jag gjorde muffins sist. Alldeles för länge sedan! Därför vill jag fresta er med något så gott som päronmuffins med ett kanel- och karamellsmakande “smul” som jag strött ovanpå. Frukt i bakverk tycker jag bidrar till en saftig konsistens, och i dessa muffins har jag alltså grovrivit ett päron i smeten. Receptet och därmed slutresultatet blev mycket lyckat! Ser det inte gott ut?
 
 
 
 
Päronmuffins med kanelsmul - Baka Sockerfritt

 

 

Päronmuffins med kanel – 4 stycken 

Muffins:
2 ägg
1 päron
1 dl mandelmjöl
4 msk riven kokos
3 msk pofiber
2 msk sötströ/sukrin
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver

Topping:
2 msk fibersirap gold
2 msk mandelmjöl
2 msk riven kokos
2 msk pofiber
1 msk kokosolja
2 krm kanel

 

Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg pösigt med elvisp. Riv päronet med ett rivjärn (den grova sidan). Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggvispet tillsamman med päronrivet. Fördela i muffinsformar.

Toppingen
Lägg fibersirap och kokosolja i en kastrull och koka upp (alternativt i mikron). Ta bort från plattan och rör ner övriga ingredienser. Gör små bitar av massan och lägg på muffinsen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

 
 
 
Päronmuffins med kanelsmul - Baka Sockerfritt
 
Päronmuffins med kanelsmul - Baka Sockerfritt