Hoppa till innehåll
Open navigation

Päronmuffins med mazarinsmak

Jag älskar smaken av mazarin (biitermandel) i kakor, samtidigt som jag gillar päron. Att använda sig av rivet päron (eller liknande) gör mjuka kakor/muffins extra saftiga och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag älskar smaken av mazarin (biitermandel) i kakor, samtidigt som jag gillar päron. Att använda sig av rivet päron (eller liknande) gör mjuka kakor/muffins extra saftiga och bidrar med naturlig smak och sötma. Därför tyckte jag att det verkade perfekt att göra en fusion av mazarin och päron, fast i muffinformat! Jag har dessutom spritsat muffinsen med vaniljgrädde, men det går givetvis bra att byta ut grädden mot en annan topping såsom mascarpone eller ricotta.
 
Hittills idag har jag hunnit med träning och lite pluggande. Som jag precis sa till en kompis hatar jag att skriva denna uppsats, och fick meddelat att det faktiskt bara är 37 dagar kvar tills den kan lämnas in, vilket är lite av en tröst. Vi kom överrens om att det var mer ångest än själva uppsatsskrivande. 37 dagar kvar, 37 dagar kvar…. Nedräkningen kan börja!
 
 
Päronmuffins med mazarinsmak - Baka Sockerfritt
 

Päronmuffins med mazarinsmak – 4 stycken

Muffins:
Ca 80 gram rivet päron
40 gram smör
1 ägg
1 1/3 dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
3 msk sötströ
1 tsk bakpulver
½ krm vaniljpulver
ca 2-4 droppar bittermandelarom

Topping:
1 ½ vispgrädde
1 krm vaniljpulver
sötströ

Muffins
Sätt ugnen på 175 grader.  Smält smöret. Skala ett päron och riv så att du får cirka 80 gram av det rivna päronet. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt ägg, bittermandelarom, smör och päron. Lägg fyra muffinsformar i en muffinsplåt (alternativt använd dubla formar) och fördela smeten i dessa. Grädda mitt i ugnen i ca 17 minuter. Låt svalna.

Topping
Vispa grädden hård tillsammans med vaniljpulver och valfri mängd sötströ (ca 1 tsk). Spritsa eller bred grädden på muffinsen. Om du vill kan du byta ut en del av grädden mot lite mascarpone!

 
 
Päronmuffins med mazarinsmak - Baka Sockerfritt
 
  Tycker ni att et ser väldigt grönt ut? Nej, jag har inte flyttat utomlands och ni har inte fel på ögonen. Det är helt enkelt en gammal bild!