Hoppa till innehåll
Open navigation

Päronmugcake med kanel och blåbär

Idag bjuder jag på ett mucakerecept, med smak av päron, kanel och blåbär... Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Idag bjuder jag på ett mucakerecept, med smak av päron, kanel och blåbär. Kommer ni ihåg att jag gjorde en mjuk kaka med päronpuré (blueberry pear cake)? Detta är en liknande kaka fast i ett ännu enklare, mugcake-format! Purén hittade jag smidigt nog i barnmatshyllan för en billig peng. Jag älskar verkligen alla dessa smidiga mikrovågsugns-bakverk, de tar inte ens fem minuter att göra!
 
Vad ska ni ta er för denna veckans sista dag? Jag har börjat dagen med en morgonpromenad. Vad jag saknar dessa promenader! När jag studerade gick jag ju dom varje dag då jag hade tid på morgnarna. Senare idag ska jag träffa Maria för lite trevligt “Halv tre hos mig“-fikande och prat. Det ska bli riktigt kul och är något jag sett fram emot hela veckan!
 
 
Päronmugcake med kanel och blåbär - Baka Sockerfritt


Päronmugcake med kanel och blåbär

1 ägg
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 msk riven kokos
1 – 1 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
½-1 krm kanel
1 tsk bakpulver
30-50 gram päronpuré (ex. från en barnmatsburk)
1-2 msk blåbär

Blanda alla ingredienser med varandra förutom blåbären, som du försiktigt blandar ner sist av allt. Smörj en stor kopp med olja och fördela i smeten. Värm på full effekt i mikron i ca 2 minuter. 

 
Päronmugcake med kanel och blåbär - Baka Sockerfritt