Hoppa till innehåll

Päronpaj med kardemummasmul

Päron är en frukt som jag tycker är mycket god, men ändå sällan äter (konstigt nog), och som dessutom passar bra att baka med. Det har en söt smak och passar bra med olika kryddor såsom Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Päron är en frukt som jag tycker är mycket god, men ändå sällan äter (konstigt nog), och som dessutom passar bra att baka med. Det har en söt smak och passar bra med olika kryddor såsom kanel och kardemumma. Smuldegen till denna paj smaksatte jag med just kardemumma (och vanilj). Detta är enligt mig ett härligt mellanmål eller frukost!

30 minuter
1 av 1 röst
Kategorier: Äggfritt, Baka med frukt, Pajer
Portioner: 1 portion
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Skala päron, skär i bitar och lägg i en portionspajform (ca 14 cm i diameter).
  • Hacka sötmandlar och blanda med resterande ingredienser. Smula detta över päronbitarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!